Bernd Nilles, secretaris-generaal van CIDSE - CIDSE

  Bernd Nilles, secretaris-generaal van CIDSE

  Bernd Nilles, secretaris-generaal, CIDSE

  Bernd Nilles is sinds januari 2008 secretaris-generaal van CIDSE.

  Bernd's werk op het gebied van internationale ontwikkeling begon als vrijwilliger in de Katholieke Jeugdbeweging en als mensenrechtenactivist, gevolgd door werk in Colombia en als onderzoeksassistent aan de Universiteit van Duisburg en het INEF-Instituut voor Ontwikkeling en Vrede. Na het behalen van zijn diploma / master in sociale en politieke wetenschappen, trad Bernd toe tot de Duitse bisschoppenorganisatie voor ontwikkeling MISEREOR als campagnevoerder en later als ontwikkelingsbeleidsmedewerker. Hij was verantwoordelijk voor verschillende belangenbehartigingsvelden en campagnes op het gebied van schuldverlichting, ontwikkelingssamenwerking, handel, maatschappelijk verantwoord ondernemen en voedselzekerheid, en vertegenwoordigde MISEREOR in verschillende NGO's en overheidsfora. Zijn werk over biopatenten werd opgemerkt: in 2003 dienden Misereor, Greenpeace en Mexico een gezamenlijk juridisch bezwaar in en wonnen de zaak tegen DuPont bij het Europees Octrooibureau. Het bedrijf verloor verregaande claims op maïseigenschappen.

  In 2005 begon hij te werken als Senior Officer voor Ontwikkelingssamenwerking en Duurzame Ontwikkeling voor de regering van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen met verantwoordelijkheden op het gebied van ontwikkeling en duurzaamheid. In deze functie heeft hij aanzienlijk bijgedragen aan het ontwerp en de realisatie van de eerste "Bonn Conference for International Development".

  Sinds 2008 werkt Bernd als secretaris-generaal van CIDSE met het hoofdkantoor in Brussel. Hij is hoofd van het internationale secretariaat en coördineert de inspanningen van de alliantie van katholieke ontwikkelingsbureaus. CIDSE heeft 17-lidorganisaties in Europa en Noord-Amerika die samenwerken met lokale organisaties in meer dan 100-landen in het zuiden van de wereld, en ook op het gebied van ontwikkelingseducatie en advocacy. De CIDSE-familie is een van de grootste niet-gouvernementele ontwikkelingsallianties ter wereld (www.cidse.org).

  Deel deze inhoud op sociale media