Video: opvattingen over de toekomst van de betrekkingen tussen de EU en het maatschappelijk middenveld - CIDSE

Video: standpunten over de toekomst van de betrekkingen tussen de EU en het maatschappelijk middenveld

Hoogtepunten uit het publieke paneldebat op het 2012 CIDSE North-South Development Forum (7-8 mei) en standpunten van forumdeelnemers over de (toekomst van) betrekkingen tussen de EU en het maatschappelijk middenveld in ontwikkeling. Wat gaan we nu doen?

Om het tweedaagse CIDSE-forum af te sluiten, namen meer dan 150 mensen deel aan een publiek debat over de veranderende politieke en institutionele context van EU-ontwikkelingssamenwerking en hoe dit de relatie tussen de EU en maatschappelijke organisaties beïnvloedt. Bekijk onderstaande video met de belangrijkste hoogtepunten uit het debat.

Panelleden:
- Safia Abdi Dima, programmamedewerker, Cordaid Kenia
- Chris Bain, CIDSE President / CAFOD Director
- Thijs Berman, lid van het Europees Parlement
- Kristian Schmidt, directeur Ontwikkeling van mens en samenleving, directoraat-generaal Ontwikkeling en Samenwerking - EuropeAid, Europese Commissie

Bekijk ook video-opmerkingen hieronder door René Grotenhuis (directeur Cordaid, Nederland), Norayda Ponce Sosa (EU-financieringsfunctionaris CONGCOOP, Guatemala), Abdul Hamid (hoofd van organisatieontwikkeling en onderwijs, Concern Universal-Bangladesh) en George Osei-Bimpeh (land) Directeur SEND-Ghana). 

Deel deze inhoud op sociale media