De G20, financiële regelgeving en mensenrechten - CIDSE
Centre of Concern credits

De G20, financiële regelgeving en mensenrechten

Centre of Concern credits

De groep 20, Financieel Reglement en Mensenrechten - Een bottom-upbenadering voor het rechtzetten van financieel reglement, mei 2012

Onderdeel van een serie Briefing Notes geproduceerd door Centre of Concern, AWID, Centre for Economic and Social Rights, Civicus, DAWN, ESCR-Net, IBASE, het Noorse Centre for Human Rights and Social Watch.
Deze inleiding betoogt dat hoewel het gepast is om de G20 niet te verwarren met een formeel instituut, laat staan ​​een met mensenrechtenmandaten, zijn lidstaten niet moeten proberen te ontsnappen aan het feit dat zij de mensenrechtenverplichtingen nakomen. Hun acties om financiële regulering en economische beleidstrends tot stand te brengen, hebben inderdaad aanzienlijke gevolgen voor de verwezenlijking en het genot van mensenrechten.

Contact: Aldo Caliari, directeur van Rethinking Bretton Woods Project, Centre of Concern, aldo (at) coc.org
Centre of Concern is lid van CIDSE in de Verenigde Staten.

EN-De groep van 20, Financieel Reglement en Mensenrechten

Deel deze inhoud op sociale media