'Aan het werk, bondskanselier Merkel!' CIDSE en klimaatbondgenoten huilen - CIDSE

'Aan het werk, kanselier Merkel!' CIDSE en klimaat-bondgenoten huilen

CIDSE maakte samen met zes andere milieu- en ontwikkelingsorganisaties een symbolische overdracht van handschoenen om Angela Merkel aan te moedigen te blijven werken aan meer klimaatactie in Europa.

Op 26th juni sloot CIDSE zich aan bij milieu- en ontwikkelings-NGO's in Brussel voor een klimaatstunt buiten de Permanente Vertegenwoordiging van Duitsland bij het EU-kantoor in Brussel om de Duitse kanselier Merkel te ondersteunen bij het streven naar een 30% EU-emissiereductiedoelstelling voor 2020. Een hogere emissiereductiedoelstelling zou tot zes miljoen banen kunnen creëren en de olie- en gasimport kunnen verminderen, wat de EU momenteel 420 miljard XN kost.

Onlangs heeft de Duitse regering geprobeerd andere landen te betrekken bij de discussie over het verhogen van de EU-doelstelling van 20% naar 30% met 2020. Maar het is op tegenstand gestuit, voornamelijk uit Polen.

Het doel van de actie was bondskanselier Merkel op te roepen door te werken totdat Europa zijn doelstelling verhoogt tot ten minste 30% bezuinigingen tegen 2020. Dit zou voor het einde van het jaar moeten gebeuren. De actie werd gecoördineerd door Friends of the Earth Europe en ondersteund door CIDSE, Aprodev, Birdlife International, Climate Action Network Europe, CIDSE, Oxfam en WWF.

Foto's van de stunt

Deel deze inhoud op sociale media