EU Dev Days 2012: Biofuels and Right to Food - CIDSE

EU Dev Days 2012: Biobrandstoffen en recht op voedsel

Op de dag dat de Europese Commissie strengere regels voor biobrandstoffen presenteerde, vertelde CIDSE-partner Rahmawati Retno Winarni deelnemers aan de EU Dev Days over de negatieve effecten van biobrandstoffen in Indonesië.

CIDSE organiseerde dit jaar twee panels op hoog niveau, een op het recht op voedsel en een op biobrandstoffen Europese Ontwikkelingsdagen (Brussel, 16 en 17 oktober), Europa's belangrijkste forum voor internationale zaken en ontwikkelingssamenwerking, dat dit jaar gericht was op voedselzekerheid, de particuliere sector en inclusieve groei.

Biobrandstoffen promoten, schaarste creëren?

In een evenement mede georganiseerd door Georganiseerd door CONCORD, ActionAid, Oxfam International en CIDSE, Rahmawati Retno Winarni bespraken met vertegenwoordigers van de Europese Commissie, de biobrandstoffenindustrie en andere maatschappelijke organisaties over de strengere regels voor biobrandstoffen op basis van voedsel die de Europese Commissie op de dag van het evenement heeft gepresenteerd. Sprekend vanuit haar ervaring als programmadirecteur bij de Indonesische Sawit Watch, vertelde ze over hoe palmolie-expansie mensen van hun land heeft verdreven en hun omgeving heeft vernietigd. Bekijk hieronder het evenement.

Bronnen:

De evenementenpagina op EU Dev Day.eu
Strengere EU-regels voor biobrandstoffen moeten de voedselveiligheid bevorderen, niet de belangen van de industrie
, CIDSE nieuwsbericht
"Inheemse mensen in Indonesië lijden onder de palmolieboom", een interview met Rahmawati Retno Winarni.
Foto's van de 2012 EU Dev Days

Bevrijd de mensheid van honger!

Hoe zorg je voor een wereld zonder honger na 2015
17 oktober 2012, 14.00-15.30, Auditorium A, Tour & TaxisBrussel
Georganiseerd door Caritas Europa, CIDSE en CYINDEP

Meer informatie over dit evenement ...

Contact:

Denise Auclair (het beleid)
Roeland Scholtalbers (media)

SEI-beleidsnota over EU-biobrandstoffen en palmolieproductie in Zuidoost-Azië

Deel deze inhoud op sociale media