COP18-klimaattop in Doha - CIDSE

COP18 klimaattop in Doha

De armsten bijten het stof van Doha, aangezien regeringen de onderhandelingen naar een wereldwijde deal tegen 2015 op koers houden, maar weinig meer doen om catastrofale klimaatverandering te voorkomen.

Lees CIDSE's persbericht over de resultaten van de klimaatbesprekingen in Doha (Qatar, 26 / 11-07 / 12).

In Doha hebben ontwikkelde landen geen nieuwe bezuinigingen doorgevoerd om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, dringend nodig om de ergste gevolgen van klimaatverandering te voorkomen. Hoewel sommige Europese landen nieuwe klimaatfondsen in Doha hebben aangekondigd, zijn deze onvoldoende om te voorzien in de bestaande en toekomstige behoeften van de meest kwetsbare gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Doha gaf ook geen indicatie over hoe ontwikkelde landen opschalen klimaatfinanciering tot $ 100 miljard per jaar door 2020, zoals toegezegd in 2009.

De Doha-top resulteerde in een tweede verbintenisperiode van het Kyoto-protocol, maar met minder landen aan boord en geen nieuwe emissiereducties, wat betekent dat het protocol momenteel slechts ongeveer 15% van de wereldwijde emissies dekt.

In een reeks van #faithcop18 video's van Doha leggen CIDSE-leden en partners uit waarom we vertrouwen moeten blijven houden in de internationale klimaatbesprekingen om klimaatrechtvaardigheid te bereiken.

Aan de rechterkant van deze pagina vindt u onze artikelen over de Doha-top. Gerelateerde bronnen vindt u onderaan deze pagina.

Meer over COP18

 

 

Deel deze inhoud op sociale media