Niet-duurzaam mijnbouwbeleid in Colombia - CIDSE
CCALCP

Onhoudbaar mijnbouwbeleid in Colombia

CCALCP

Giving It Away: de gevolgen van een niet-duurzaam mijnbeleid in Colombia, een rapport van ABColombia, november 2012

Dit rapport is geschreven in de context van een snel groeiende Colombiaanse mijnindustrie en toenemende Europese investeringen in mijnbouw in Colombia. Bovendien wordt het gelanceerd op een moment dat het Verenigd Koninkrijk (VK) de VN-leidraden voor het bedrijfsleven en de mensenrechten heeft gepromoot. Gezien het VK de positieve stap heeft gezet om samen met de Colombiaanse regering de ontwikkeling van een Colombiaanse strategie op deze principes te sturen, hoopt men dat dit rapport en de aanbevelingen daarvan zowel Colombiaanse als Britse strategieën kunnen ondersteunen.

ABColombia is een groep vooraanstaande Britse en Ierse organisaties met programma's in Colombia, waarvan CAFOD, SCIAF en Trócaire, CIDSE's leden in respectievelijk Engeland en Wales, Schotland en Ierland.

Contact: Mark Camburn, programmamedewerker voor Latijns-Amerika, mcamburn (at) sciaf.org.uk, SCIAF

EN-Give It Away: de gevolgen van een niet-duurzaam mijnbeleid in Colombia

Deel deze inhoud op sociale media