Due diligence op het gebied van mensenrechten: de rol van staten - CIDSE

Human Rights Due Diligence: de rol van staten

Human Rights Due Diligence: The Role of States, een project van ICAR, ECCJ en CNCA, december 2012 (rapport beschikbaar in EN - ES- FR)

De UN Guiding Principles on Business and Human Rights bevestigen dat bedrijven een verantwoordelijkheid hebben om de mensenrechten te respecteren, en dat staten de plicht hebben om ervoor te zorgen dat zij dit doen. Ze suggereren due diligence als een operationeel middel voor bedrijven om de mensenrechten te respecteren, maar de specifieke opties waarover staten beschikken om de implementatie van business due diligence te waarborgen, zijn niet gespecificeerd. Dit rapport is het resultaat van overleg met advocaten en wetenschappers van over de hele wereld over de vraag hoe staten al due diligence gebruiken om ervoor te zorgen dat het gedrag van bedrijven voldoet aan sociale expertises.

CIDSE ondersteunde dit project door het organiseren van het regionale overleg over Latijns-Amerika in Peru in oktober 2012 en de Spaanse vertaling van het rapport.

Contact: Denise Auclair

 

EN-Human Rights Due Diligence: de rol van staten
ES-La Diligencia Debida en Materia de Derechos Humanos: El Papel de los Estados
FR-La Diligence Raisonnable en Matière de Droits Humains: Le Rôle des Etats

Deel deze inhoud op sociale media