De Schotse klimaatambitie zou anderen moeten inspireren - CIDSE

De Schotse klimaatambitie moet anderen inspireren

Het ambitieuze klimaatbeleid van Schotland zou als inspiratie moeten dienen voor andere landen om hun inspanningen op te voeren, zegt CIDSE tegen de Schotse minister Wheelhouse in Doha.

CIDSE ontmoette de Schotse regeringsminister voor Milieu en Klimaatverandering, Paul Wheelhouse MSP, op vrijdag (7 december), de laatste geplande dag van de ronde van de wereldwijde klimaatbesprekingen van dit jaar in Doha, Qatar.

CIDSE uitte ernstige bezorgdheid over het gebrek aan ambitie op de conferentie en zei dat landen het risico lopen de armsten in Doha in de steek te laten. Partijen op de conferentie moeten zich verbinden tot grotere reducties van broeikasgasemissies om de klimaatverandering te matigen, en zich volledig houden aan beloften van financiële steun aan ontwikkelingslanden voor mitigatie en aanpassing, aangezien slechts enkele landen tot nu toe geld op tafel hebben gelegd. De kwesties worden fel besproken, met nog maar een paar uur voor het geplande einde van de conferentie. 

Tijdens de bijeenkomst erkende CIDSE de rol die Schotland de afgelopen jaren heeft gespeeld op het gebied van klimaatverandering. Schotland heeft een van 's werelds meest ambitieuze klimaatbeleidsmaatregelen, zowel wat betreft het verminderen van emissies als het ondersteunen van ontwikkelingslanden. 

"We moedigen je aan om alles te doen wat je kunt om andere landen te overtuigen om jouw voorbeeld te volgen, en om politieke wil te injecteren in de klimaatbesprekingen," zei Emilie Johann van CIDSE tijdens de bijeenkomst. "De levens van miljoenen van de armste en meest kwetsbare mensen staan ​​op het spel." 

De heer Wheelhouse verklaarde het beleid en initiatieven waarvan hij gelooft dat Schotland een leider op het gebied van klimaatverandering is geworden. Volgend jaar organiseert Schotland ook een internationale klimaatconferentie met een focus op klimaatrechtvaardigheid.

Laat ons weten waarom u denkt dat we vertrouwen in klimaatrechtvaardigheid moeten blijven houden Facebook en #faithcop18 gebruiken op Twitter. Bekijk andere #faithcop18 video's.

Deel deze inhoud op sociale media