Slowaakse eRko sluit zich aan bij CIDSE-alliantie van katholieke ontwikkelingsagentschappen - CIDSE

Slowaakse eRko sluit zich aan bij de CIDSE-alliantie van katholieke ontwikkelingsbureaus

'Dobrá Novina' - goed nieuws - tijdens de jaarlijkse vergadering van de Raad van Bestuur van CIDSE, georganiseerd in Portugal door FEC. (Franse versie hieronder)

CIDSE-persbericht - voor onmiddellijke release, 21 / 01 / 2013

(Lissabon / Brussel, 21 / 01 / 2013) Zondag (20 / 01 / 2013) verwelkomde de raad van bestuur van CIDSE de Slowaakse katholieke ontwikkelingsbeweging eRko als 17th lid van de internationale alliantie van katholieke ontwikkelingsorganisaties. De vergadering van alle directeuren van lidorganisaties van CIDSE werd dit jaar georganiseerd door FEC in Cascais, Portugal.

CIDSE Voorzitter Chris Bain zei: “Met de toetreding van eRko versterkt CIDSE zijn banden met Midden- en Oost-Europa, dat zowel een steeds belangrijker regio is in de EU-besluitvorming als een opkomende speler in internationale ontwikkeling. Wij verwelkomen eRko en geloven dat zij een essentiële bijdrage zullen leveren aan de inspanningen van het netwerk voor wereldwijde rechtvaardigheid. "

Tijdens het communistische regime opereerde eRko bijna twintig jaar als een informeel netwerk van jongeren, onderdeel van de ondergrondse kerk. In 1990 werd eRko officieel opgericht als een burgervereniging. eRko voerde zijn eerste kerst 'Dobra Novina' (goed nieuws) campagne in 1995, waarmee het tot op heden geld inzamelt om zijn partnerorganisaties in Afrika te ondersteunen.

Marián Čaučík, Directeur van het ontwikkelingssamenwerkingsprogramma van Erko, Dobra Novina, zei: “We willen graag samenwerken met de lidorganisaties van CIDSE in onze zoektocht naar meer rechtvaardige en gelijkwaardige samenlevingen wereldwijd en we kijken ernaar uit om ons specifieke perspectief bij te dragen bij het definiëren van de gemeenschappelijke stem van CIDSE. ”

CIDSE-voorzitter Chris Bain en de secretaris-generaal van het netwerk, Bernd Nilles, zullen in mei 2013 naar Centraal- en Oost-Europa reizen en onder meer Polen bezoeken, gastheer van de volgende internationale klimaattop in november.

De jaarlijkse CIDSE-raad van bestuur heeft ook zijn goedkeuring gehecht aan verhoogde netwerkinspanningen op het gebied van duurzame ontwikkeling, in het licht van de huidige discussies in de Verenigde Naties over een reeks duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) en een nieuw ontwikkelingskader dat de millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling zal vervangen. (MDG's) na 2015. 

-

Contact

Roeland Scholtalbers, Medewerker Media & Communicatie scholtalbers@cidse.org, + 32 2 282 40 73

----

Avis à la presse de la CIDSE - pour parution immédiate, le 21 / 01 / 2013

L'organisation slovaque eRko rejoint la CIDSE, une alliance d'agences de développement catholiques

«Dobrá Novina» - la Bonne Nouvelle - een Comité Directeur annuel de la CIDSE

(Lisbonne / Bruxelles, le 21 / 01 / 2013) Le Comité Directeur de la CIDSE compte depuis ce jour un 17Eme lid: le mouvement catholique slovaque eRko a en effet rejoint l'alliance des agences de développement catholiques ce dimanche (20/01/2013). Cette année, c'est la FEC qui accueillait le Comité Directeur de la CIDSE, à Cascais (Portugal).

Chris Bain, Président de la CIDSE, een déclaré: «Avec l'adhésion d'eRko, the CIDSE renforce ses liens avec l'Europe central and orientaals, une region de plus en plus major in the prises de décisions de l'UE en een acteur du développement international. Geen enkele reden voor een gerechtvaardigde organisatie, overtuigt de organisatie die bijdraagt ​​aan een grotere inspanning voor een monde de gerechtigheid ».

Sous l'ère communiste, eRko a été durant près de vingt and un réseau informel de jeunes faisant clandestinement partie de l'Église. C'est in 1990, qu'eRko a officiellement obtenu le statut d'association. Een première campagne de Noël, «Dobrá Novina» (la Bonne Nouvelle) remonte in 1995, en een jusqu'à ce jour, de organisatie of de verzamelaar van het fonds voor onafhankelijke partenaires d'Afrique.

Marián Čaučík, Directeur van de coöperatie van het programma, de Dobrá Novina, en een bekendmaking: «Niets van de reisorganisator en de handelsorganisatie van de CIDSE-leden van de CIDSE-organisatie, zowel de monde als de plus. Geen enkel ongeduldig iemand, maar geen accenten in de discours commun de la CIDSE. »

Chris Bain en Bernd Nilles, Président et Secrétaire général de la CIDSE, se rendront en Europe centrale et orientale en mai 2013, et notamment en Pologne, où se tiendra le prochain sommet international sur le climat, au mois de novembre.

Le Comité Directeur 2013 een par ailleurs décidé que la CIDSE redoublerait d'efforts en matière de développement duurzaam, à la lumière des débats qui se tiennent actuellement à l'ONU autour du nouveau corpus d'objectifs de développement duurzaam (ODD) et du nouveau cadre de développement qui doivent succéder aux Objectifs du Millénaire pour le développement (OMD) après 2015. 

-

Contact

Roeland Scholtalbers, verantwoordelijke media en communicatie à la CIDSE, scholtalbers@cidse.org, + 32 2 282 40 73

Deel deze inhoud op sociale media