Agro-ecologie gemakkelijk gemaakt! - CIDSE
CIDSE

Agro-ecologie gemakkelijk gemaakt!

CIDSE

Worstelen om beleidsmakers te overtuigen van wat agro-ecologie precies inhoudt en hoe het van echt en langdurig voordeel kan zijn voor kleine boeren en voor het milieu? Een handige nieuwe online tool van de Partners voor de land- en landbouwbehoeften van traditionele volkeren (PLANT) kan mogelijk helpen.

Het uitgebreide en gebruiksvriendelijke resourcecentrum van de organisatie herbergt een schat aan achtergrondmateriaal en referenties, die de verbanden benadrukken tussen agro-ecologie en voedsel- en zaadsoevereiniteit, duurzaamheid, biodiversiteit, de rechten van kleine boeren en ecologie.   

Zoals besproken in het 2012-artikel van CIDSE Landbouw: van probleem tot oplossing, agro-ecologie houdt zich bezig met het behoud van een productieve landbouw die opbrengsten oplevert en het gebruik van lokale hulpbronnen optimaliseert, terwijl de negatieve milieu- en sociaal-economische effecten van intensieve praktijken worden geminimaliseerd. Het is een benadering van hele systemen voor landbouw en voedsel die diep gelokaliseerd is en traditionele kennis en ervaring weerspiegelt, en die ecologie, cultuur, economie en maatschappij verbindt om landbouwproductie, een gezonde omgeving en leefbare gemeenschappen in stand te houden. Het past ook principes van ecologie toe op het ontwerp en beheer van duurzame agro-ecosystemen. 

Meer weten? Of u nu een nieuwkomer in de wereld van de agro-ecologie bent, in de hoop de basis te leren, of een meer ervaren agro-ecologie-expert die op zoek is naar de meest actuele informatie en ideeën uit het veld, lezers worden aangemoedigd om zich te verdiepen in de PLANT agro-ecologie resource center!

Deel deze inhoud op sociale media