Kanaliseren van klimaatfinanciering via actoren uit de particuliere sector - CIDSE

Klimaatfinanciering kanaliseren via actoren uit de particuliere sector

Kritieke kwesties voor het kanaliseren van klimaatfinanciering via actoren uit de particuliere sector - Briefing in opdracht van de UK Bond Development and Environment Group met steun van Bretton Woods Project, CAFOD, Christian Aid, Tearfund, UNICEF UK, World Development Movement, maart 2013

Beleidsmakers onderzoeken nu manieren om financiering door de particuliere sector voor klimaatactie in ontwikkelingslanden aan te moedigen, dwz investeringen in projecten om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en capaciteit op te bouwen om zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering. Het onlangs gelanceerde Climate Public Private Partnership (CP3) in het VK is zo'n voorbeeld. Het gebruik van openbare middelen om particuliere financiering aan te trekken, is ook een optie die wordt overwogen bij het toewijzen van een deel van de middelen die via het nieuwe Groene Klimaatfonds worden verstrekt, waar nu een particuliere sectorfaciliteit wordt ontwikkeld. Wat de bron en het kanaal van klimaatfinanciering ook is, het is van vitaal belang ervoor te zorgen dat toereikende en betrouwbare klimaatfinanciering de armste en meest kwetsbare mensen bereikt, dat de impact ervan duidelijk kan worden geëvalueerd en gecontroleerd, en dat er voldoende sociale, milieu- en mensenrechtenwaarborgen zijn. plaats om ontvangende gemeenschappen te beschermen. Ten slotte moet er een duidelijke verantwoordingsplicht zijn tegenover de belastingbetaler voor het gebruik van overheidsgelden.

Deze paper onderzoekt het bewijs van de bestaande kanalisatie van ontwikkeling en klimaatfinanciering via instrumenten van de particuliere sector om de waarschijnlijke risico's en voordelen van dergelijke benaderingen te identificeren. Het specifieke doel van dit artikel is om het debat in de Britse context te stimuleren.

Contact: dr.Sarah Wykes, hoofdanalist - Milieu en klimaatverandering, CAFOD, swykes (at) cafod.org.uk

CAFOD is lid van CIDSE in Engeland en Wales

 

EN-kritieke kwesties voor het kanaliseren van klimaatfinanciering via actoren in de particuliere sector

Deel deze inhoud op sociale media