Stellen we de juiste vragen? - CIDSE

Vragen we de juiste vragen?

Stellen we de juiste vragen? - Public-Private Partnerships (PPP's) in International Development, een CAFOD-discussienota, april 2013

Britse hulp maakt gebruik van publiek-private partnerschappen (PPP's) als een manier om haar armoedebestrijdingsdoelstellingen in ontwikkelingslanden en overgangslanden te realiseren. Door deze partnerschappen kan de actor in de particuliere sector winst maken en in sommige gevallen is de donorregering ook van plan winst te maken met deze manier van hulpverlening. Dit artikel gaat in op enkele van de argumenten voor en tegen het gebruik van PPP's bij internationale ontwikkeling.

Contactpersoon: Beck Wallace, hoofdanalist bij Extractive Industries and Corruption, CAFOD, bwallace (at) cafod.org.uk. Voor meer CAFOD-publicaties over door de particuliere sector geleid ontwikkelingswerk, zie hun publicatielijst.

CAFOD is lid van CIDSE in Engeland en Wales

CAFOD_PPP.pdf

Deel deze inhoud op sociale media