Wiens alliantie - samenvatting - CIDSE

  Wiens Alliantie - samenvatting

  Een samenvatting van onze aankomende publicatie: Wiens Alliantie? De G8 en de opkomst van een wereldwijd bedrijfsregime voor de landbouw

  Deze samenvatting is bedoeld om inzicht te geven in de nieuwe alliantie van G8 voor voedselzekerheid en voeding in Afrika, de risico's en potentiële gevaren. Wij zijn van mening dat dit initiatief een voorbeeld is van de huidige trends in het denken van overheden en donoren, wat voor de particuliere sector een steeds belangrijkere rol aanwijst, zowel als investeerders als als belanghebbenden in het beleid. Gezien de winstgerichtheid van de bedrijfsbelangen achter de Nieuwe Alliantie, zijn we bang dat het initiatief teveel controle weggeeft over het landbouwbeleid en de hulpbronnen van Afrika. Het risico is dat beleid wordt ontworpen om markttoegang voor multinationals te creëren en de landbouwsector te 'ontwikkelen' zonder daadwerkelijk winst te boeken op het gebied van voedselzekerheid en armoedebestrijding.

  Contact: Gisele Henriques

   

   

  Whose_alliance _-_ summary.pdf

  Deel deze inhoud op sociale media