Financier wat telt: help mensen een goed leven te leiden in een veranderend klimaat - CIDSE

Fonds dat telt: help mensen een goed leven te leiden in een veranderend klimaat

Fonds wat telt

Video over klimaatfinanciering gelanceerd op 16th, 2013.

Elke munt heeft twee kanten.

Klimaatfinanciering is essentieel voor arme landen die al worden getroffen door de gevolgen van een veranderend klimaat. We roepen de Europese regeringen op om dit jaar hun billijke aandeel in de beloofde fondsen te gaan leveren en om minstens 50% hiervan te besteden aan aanpassingsfinanciering voor mensen die getroffen zijn door overstromingen, droogte en andere gevolgen van klimaatverandering.

In 2009 hebben alle ontwikkelde landen, inclusief die in de Europese Unie, zich ertoe verbonden nieuwe en aanvullende fondsen, bekend als Long Term Finance, te mobiliseren om de totale financiering van klimaatfinanciering te verhogen tot US $ 100 miljard door 2020. Tot nu toe is hiervan weinig werkelijkheid geworden, maar nu is er de kans voor regeringen om geld op tafel te leggen en hun beloften na te komen.

Europese ministers van Financiën komen bijeen in oktober 2013 en klimaatfinanciering zal een van de onderwerpen op de agenda zijn. De bijeenkomst vindt plaats een maand voordat de internationale klimaatonderhandelingen in november in Polen worden gehouden. Het is van essentieel belang dat zij zich sterk inzetten voor het leveren van de beloofde publieke middelen en een signaal afgeven aan de internationale gemeenschap dat Europa zich inzet voor actie op het gebied van klimaatfinanciering.

Sommige landen zullen de gemaakte beloften de rug toekeren, tenzij we kunnen laten zien dat we kijken en actie eisen. .

Laten we ze aan hun woord houden, stoppen met het financieren van subsidies voor fossiele brandstoffen en financieren wat telt!

Voor meer informatie bezoek: www.caneurope.org/FundWhatCounts

Deel deze inhoud op sociale media