In het licht van honger - CIDSE

Tegenover honger

In het aangezicht van honger. Voedselzekerheid in onze geglobaliseerde wereld, een rapport van Manos Unidas, april 2013 (beschikbaar in ES - EN)

Het doel van dit document is om het probleem van honger te informeren en te vergroten vanuit het perspectief van de huidige realiteit van onze geglobaliseerde wereld. Het document benadert het voedselzekerheidsprobleem door de complexe lens van het herkennen en garanderen van voedsel als een mensenrecht, in een context waarin landbouw en natuurlijke hulpbronnen objecten van commodificatie zijn, de vraag toeneemt en consumptiegewoonten op mondiaal niveau veranderen, de milieuschade en klimaatverandering veronderstellen steeds meer bepalende factoren, en wanneer internationaal beleid blijft wedden op geïndustrialiseerde landbouw en speculatieve handel, alles in een ontspannen regelgevingskader, waardoor kleine producenten onbeschermd en zonder toegang tot voedsel blijven voor de meest kwetsbaren.

Contact: Marco Gordillo, Manos Unidas, Coord.campanas (at) manosunidas.org

Manos Unidas is lid van CIDSE in Spanje

ES-El desafío del hambre - La seguridad alimentaria en nuestro mundo globalizado
NL-Tegenover honger - voedselzekerheid in onze geglobaliseerde wereld

Deel deze inhoud op sociale media