COP19 klimaatonderhandelingen moeten voorkomen dat supertyfonen een permanente bedreiging worden - CIDSE
Persbericht

COP19-klimaatonderhandelingen moeten voorkomen dat supertyfoons een permanente bedreiging worden

Bij de start van de klimaatconferentie COP19 in Warschau, Polen, roept CIDSE op tot concrete vooruitgang op weg naar een ambitieuze en eerlijke mondiale klimaatovereenkomst tegen 2015. (beschikbaar in EN - ES - FR - PL)

Aangezien de onderhandelingen hun eerste week ingaan, is het van cruciaal belang dat de regeringen vooruitgaan op de kritische kwesties van de beoogde mondiale overeenkomst, de ambitie op korte termijn vergroten en concrete verbintenissen aangaan met betrekking tot klimaatfinanciering.

CIDSE Secretaris-generaal Bernd Nilles, net terug van ontmoetingen met de Aziatische Bisschoppenconferentie (FABC) over hoe we het beste kunnen reageren op de klimaatcrisis, zei: “De huidige situatie van supertyfoon Haiyan die de Filippijnen inslaat, herinnert ons er dramatisch aan dat klimaatverandering vandaag al mensen in gevaar brengt. Het is een dringende oproep aan alle mensen van goede wil om solidariteit te tonen en hun CO2-uitstoot te verminderen, evenals aan regeringen om hun verantwoordelijkheden en verplichtingen tegenover de internationale gemeenschap na te komen, in de eerste plaats aan de meest kwetsbare mensen die momenteel gewelddadig lijden invloed op het klimaat. Internationale solidariteit en adequaat klimaatbeleid zijn de enige geldige opties voor deze COP. ”
COP19 is een belangrijke stap op weg naar een eerlijke, wereldwijde klimaatovereenkomst. Het is een cruciale kans voor ontwikkelde landen om zich te verbinden tot grotere emissiereducties door 2020, de enige manier om een ​​koolstofbeperking te voorkomen. Er is dringende vooruitgang nodig op het gebied van internationale klimaatfinanciering, aangezien de ontwikkelde landen hun verplichtingen niet nakomen.
CIDSE Policy and Advocacy Officer for Climate Justice Emilie Johann zei: “COP19 moet een mijlpaal zijn in de richting van klimaatrechtvaardigheid voor de armsten in de vorm van een mondiaal klimaatakkoord. Financiering zal van cruciaal belang zijn, aangezien ontwikkelde landen hebben beloofd om de totale klimaatfinanciering te verhogen tot US $ 100 miljard per jaar door 2020, maar weinig hiervan is uitgekomen. Ontwikkelingslanden hebben dringend behoefte aan duidelijkheid en voorspelbaarheid op het niveau van de overheidsfinanciën waarop zij kunnen rekenen voor hun aanpassings- en mitigatieplannen. "
__________
Contacten: (Warschau) Emilie Johann, beleids- en advocatenfunctionaris, johann (at) cidse.org, + 48 889 103 876
(Brussel) Markus Drake, media- en communicatieofficier, drake (at) cidse.org, + 32 (0) 2 2824073
CIDSE Media-informatie voor COP19
Meer informatie over CIDSE-activiteiten op de COP19

Zie volledige persberichten (EN-ES-FR-PL) hieronder

NL - Persbericht COP19 klimaatonderhandelingen moeten voorkomen dat supertyfonen een permanente bedreiging worden
ES - Comunicado de prensa Las negociaciones climáticas de la CP19 deben evitar que los super-tifones se conviertan and amenazas permanentes
FR - Communiqué de presse Les négociations sur le climat de la 19ème Conférence des parties (COP19) doivent éviter que les super-typhons ne deviennent une dreiging permanent
PL - Komunikat prasowy Negocjacje klimatyczne podczas COP19 muszą zapobiec ryzyku stałego zagrożenia supertajfunami.

Deel deze inhoud op sociale media