Het CIDSE-secretariaat sluit zich aan bij "I #fast for the Climate" -initiatief - CIDSE

Het CIDSE-secretariaat sluit zich aan bij "I #fast for the Climate" -initiatief

CIDSE heeft ingestemd met maandelijkse vasten om de druk op de UNFCCC-onderhandelingen te handhaven en onszelf te blijven herinneren aan de urgentie van de situatie.

In de aanloop naar COP20 in Lima zijn verschillende op geloof gebaseerde organisaties overeengekomen het hele jaar door één dag per maand te vasten. De Filippijnse onderhandelaar Yeb Saño nam deel aan de lancering van het initiatief tijdens een persconferentie in Warschau, waar Fr. Frederick D'Souza vertegenwoordigde CIDSE en sprak over de uitdagingen voor het UNFCCC-proces in de aanloop naar de COP20 en het falen van de COP19 om te voorzien in de belangrijkste behoefte aan het formuleren van een traject dat een wereldwijde stijging van de gemiddelde temperatuur onder 2 graden zou houden en de noodzaak van een rechtvaardig en billijk klimaatakkoord.

Philippa Bonella van SCIAF, lid van de CIDSE-delegatie, gemodereerd.

Deel deze inhoud op sociale media