CIDSE-reactie op de eerste apostolische exhortatie van paus Franciscus, over evangelisatie - CIDSE

CIDSE-reactie op de eerste apostolische vermaning van paus Franciscus, op evangelisatie

Paus Franciscus stelt de armen en kwetsbaren centraal in zijn eerste apostolische vermaning, op evangelisatie. CIDSE verwelkomt deze oproep aan kerk, economie en samenleving om diepgaande veranderingen door te maken en het dominante economische paradigma van groei en consumptie in vraag te stellen.

Paus Franciscus stelt de armen en kwetsbaren centraal in zijn eerste apostolische vermaning, Evangelii Gaudium, over evangelisatie, vandaag gepubliceerd, 26 november 2013, op verzoek van de laatste synode van bisschoppen in 2012. Het document “wil de christelijke gelovigen aanmoedigen om een ​​nieuw hoofdstuk van evangelisatie in te gaan, gekenmerkt door deze vreugde, terwijl het nieuwe wegen aangeeft voor de reis van de Kerk in de komende jaren.” Hij roept Kerk, economie en maatschappij op diepgaande veranderingen door te maken en vraagt ​​het dominante economische paradigma van groei en consumptie. Paus Franciscus zocht inspiratie bij vele bisschoppenconferenties en andere over de hele wereld, waardoor het document sterk en nuchter werd. In plaats van het 87-paginadocument gedetailleerd te becommentariëren, hebben we enkele citaten gekozen die de kracht en inspiratie van dit document tonen. Ik ben ervan overtuigd dat het hulp en begeleiding zal bieden aan CIDSE en alle mensen van goede wil in zijn inspanningen voor wereldwijde rechtvaardigheid en een paradigmaverschuiving naar eerlijke en duurzame samenlevingen.

Met vriendelijke groet,

Bernd Nilles

CIDSE Secretaris-generaal

U kunt onze zien volledig reactiedocument hier.

De volledige tekst van de pauselijke aanmaning kan hier in verschillende talen worden gevonden.

Ook CIDSE lidorganisatie CAFOD heeft gepubliceerd hun reactie naar Evangelii Gaudium: CAFOD verwelkomt de apostolische aansporing van paus Franciscus

NL - CIDSE-reactie op de eerste apostolische exhortatie van paus Franciscus

Deel deze inhoud op sociale media