CIDSE sluit zich op de eerste van elke maand aan bij #fastfortheclimate - CIDSE

CIDSE sluit zich aan bij #fastfortheclimate op de eerste van elke maand

Mensen uit alle lagen van het leven zijn nuchter om solidair te zijn met kwetsbare mensen die het meest worden getroffen door gevaarlijke klimaatinvloeden. Door ervoor te kiezen om op de eerste dag van elke maand te vasten, roept een beweging van vasten, waaronder veel jeugdgroepen, milieuactivisten en geloofsgemeenschappen, wereldleiders op om de klimaatcrisis het hoofd te bieden.

De beweging Vasten voor het Klimaat begon tijdens de VN-klimaatonderhandelingen in Warschau in november 2013. Tyfoon Haiyan / Yolanda had net de Filippijnen verwoest en de klimaatcommissaris van dat land, Yeb Saño, wiens eigen familie betrokken was bij de ramp, zei dat hij dat niet zou doen. eet totdat de conferentie van Warschau acties van landen heeft geleverd om "de waanzin" van de klimaatcrisis te stoppen. Honderden anderen van over de hele wereld kozen ervoor om uit solidariteit met hem te vasten. Desondanks zag de bijeenkomst in Warschau landen, zoals Japan, hun klimaatverplichtingen feitelijk terugdraaien, schijnbaar in ontkenning dat alle landen zich zullen moeten committeren en bijdragen aan het alomvattende, wereldwijde klimaatactieplan dat in 2015 in Parijs moet plaatsvinden.

De tijd om de crisis op te lossen is nu: we verwachten dat landen de koolstofvervuiling verminderen en zorgen voor een veilige en duurzame energievoorziening. We verwachten dat rijkere landen armere landen helpen hun eigen vervuiling te verminderen en hun gemeenschappen aan te passen aan klimaateffecten, terwijl we er bij alle wereldleiders op aandringen om samen te werken om ervoor te zorgen dat de planeet een veilige en betere plek is voor toekomstige generaties.

We zullen vasten op de eerste dag van elke maand, totdat landen een alomvattend, eerlijk klimaatactieplan overeenkomen dat de wereld op weg zet om de koolstofvervuiling geleidelijk af te schaffen. In plaats van te lunchen, nemen we de tijd om na te denken over de uitdagingen die dit met zich meebrengt in ons werk en privéleven.

De Zuid-Afrikaanse band Desert Rose heeft ook gemaakt een lied voor de campagne.

Bij eerdere gelegenheden hebben we films zoals de volgende van onze partners bekeken op MOCICC.


Bisschop Marc Stenger roept op om lid te worden van het #fastfortheclimate

Deel deze inhoud op sociale media