Voortdurende gedwongen verplaatsing in gebied C: elke kans op een rechtvaardige vrede ontwortelen - CIDSE

Voortdurende gedwongen verplaatsing in Gebied C: elke kans op een rechtvaardige vrede uitroeien

CIDSE en APRODEV hebben een gezamenlijke aanbeveling gedaan met betrekking tot gedwongen verplaatsing in de Westelijke Jordaanoever, waar tussen 1988 en 2013 het Israëlische leger 12,570-sloopbevelen heeft uitgevaardigd en waar de vernietiging van privé-Palestijnse eigendommen en de verplaatsing van Palestijnen de afgelopen vijf jaar sterk is gestegen jaar.

Wat het internationale humanitaire recht (IHL) betreft, is het Israël als bezettende macht verboden Palestijnen (die de status van beschermde persoon hebben) met geweld te verdrijven en hun eigendom te vernietigen, tenzij dit absoluut noodzakelijk wordt geacht door militaire operaties.

Je kunt lees hier de volledige aanbevelingen.

APRODEV_CIDSE_Statement_on_Area_C_April_2014.pdf

Deel deze inhoud op sociale media