CIDSE spreekt de 11e sessie van de UN Open Working Group on Sustainable Development Goals - CIDSE

CIDSE richt zich op de 11e sessie van de open werkgroep voor duurzame ontwikkeling van de VN

Politieke leiders besloten de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) te ontwikkelen omdat ze zich realiseerden dat de huidige ambitie en actie op het gebied van duurzame ontwikkeling onvoldoende is om de uitdagingen van de milieuwetenschappen aan te gaan.

Regeringen hebben er vervolgens voor gekozen om de ontwikkeling van SDG's te integreren met de oprichting van een opvolgerkader voor de Millennium Development Goals (MDG's), en erkenden dat het beëindigen van het wereldwijde schandaal van armoede en duurzame ontwikkeling hand in hand moet gaan om te slagen. Het lijkt daarom duidelijk dat de lakmoesproef van een geloofwaardig post-2015-kader het vermogen zal zijn om tegelijkertijd te zorgen voor de behoeften van de armste mensen en tegelijkertijd adequate maatregelen te treffen om fundamentele milieurampen aan te pakken. Om dit aan te pakken, heeft CIDSE onze gepubliceerd Inventarisatie van de open werkgroep voor duurzame ontwikkelingsdoelen. De UN OWG komt in haar samen 11e sessie in New York op mei 5-9 2014.

U kunt de CIDSE inventarisatie lezen hier.

U kunt de sessies volgen hier.

Deel deze inhoud op sociale media