Cordaid viert 100 jaar geschiedenis door degenen te prijzen die belangeloos anderen helpen - CIDSE
Persbericht

  Cordaid viert 100 jaar geschiedenis door diegenen te prijzen die onbaatzuchtig anderen helpen

  Het katholieke ontwikkelingsbureau in Nederland, Cordaid, viert zijn 100-jarenlange geschiedenis met een lunch ter ere van de 'stille helpers', zij die onbaatzuchtig anderen helpen.

  Het katholieke ontwikkelingsbureau in Nederland, Cordaid, viert zijn 100 jaar geschiedenis met een lunch ter ere van de "Stille helpers", zij die onbaatzuchtig anderen helpen. Een van de organisaties die zijn gefuseerd om Cordaid te vormen, de "Rooms Katholiek Huisvestingscomitee" of Katholieke Wooncommissie, opgericht om vluchtelingen uit de Eerste Wereldoorlog te helpen, een eeuw geleden.

  Het evenement wordt bijgewoond door Hare Majesteit Koningin Máxima van Nederland, die ook de Speciale VN-advocaat voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. CIDSE secretaris-generaal Bernd Nilles zal ook deelnemen aan de viering.

  Koningin Maxima speelt een belangrijke rol op het gebied van internationale ontwikkeling, onder meer in haar rol als speciale advocaat van de VN. CIDSE werkt ook aan financiering voor ontwikkeling, inclusief hoe de toekomstige ontwikkelingsdoelen worden gefinancierd en roept samen met de leiders van de Europese kerk op tot stabiele, brede implementatie van een belasting op financiële transacties (FTT).

  Meer info en livestream uit Amsterdam vanaf de viering op vrijdag mei 23, beginnend bij 13: 00

  Aanvraag / interviews: Markus Drake, media- en communicatieverantwoordelijke, tel: +32 2 282 40, drake@cidse.org

  Deel deze inhoud op sociale media