Hoe een activerende omgeving te beschermen en uit te breiden - CIDSE

Een activeringsomgeving beschermen en uitbreiden

Ruimte voor het maatschappelijk middenveld: een activerende omgeving beschermen en uitbreiden. CIDSE en Act Alliance-analyse en aanbevelingen, mei 2014 (beschikbaar in EN-ES).

Op basis van de inbreng van hun leden en partners in het veld hebben de op geloof gebaseerde netwerken, ACT Alliance en CIDSE, de politieke en sociale ontwikkelingen geëvalueerd die een impact hebben gehad op de ruimte voor het maatschappelijk middenveld in 4-landen, Rwanda, Colombia, Zimbabwe en Malawi. Het doel was om CSO's eigen opvattingen over ontwikkelingen in hun ondersteunende omgeving tussen 2009 en 2013 te verkennen en om beter inzicht te krijgen in de strategieën die zij gebruiken om de ruimte van het maatschappelijk middenveld te betrekken en te beschermen, zelfs in beperkende omgevingen. De algemene bevinding is dat CSO's ondervinden nog steeds aanzienlijke beperkingen, vooral als ze kritisch zijn over overheidsbeleid en -maatregelen.

Contact: Cayetana Carrión, Program Cooperation Officer, CIDSE

NL - Ruimte voor het maatschappelijk middenveld: hoe een ondersteunende omgeving te beschermen en uit te breiden
ES-Spacio para la sociedad civil: Cómo proteger y expandir un entorno propicio para las OSC

Deel deze inhoud op sociale media