Briefingnota van het UN Business & Human Rights Framework - CIDSE

Kadernota van het VN-bedrijfsleven en mensenrechten

"Er is meer actie nodig op nationaal en internationaal niveau om mensenrechtenschendingen door het bedrijfsleven te stoppen"

Het UN Protect, Respect and Remedy Framework en de bijbehorende leidende principes zetten duidelijk uiteen dat de gevolgen voor het bedrijfsleven een 'slimme mix' van beleidsreacties vereisen die niet alleen vrijwillige maatregelen maar ook regelgeving omvat. CIDSE en zijn aangesloten organisaties zijn van mening dat als het raamwerk en de principes op deze manier effectief worden geïmplementeerd, ze een waardevol hulpmiddel kunnen zijn om het risico op mensenrechtenschendingen te verminderen. We zijn al actief betrokken bij nationale debatten over actieplannen voor bedrijven en mensenrechten, in landen als Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Zwitserland en het VK, en werken samen met onze partners om de situatie ter plaatse te volgen en te evalueren. Het nieuwe proces naar een internationaal juridisch bindend instrument, mits zorgvuldig ontwikkeld, zou een belangrijk aanvullend instrument kunnen zijn om ervoor te zorgen dat bedrijven de mensenrechten respecteren.

EN - UN Business & Human Rights Framework
FR - Cadre de l'ONU relatif aux entreprises en aux droits de l'homme
ES - Marco de las Naciones Unidas sobre Empresas y Derechos Humanos

Deel deze inhoud op sociale media