CIDSE op COP20 Climate Conference in Lima, Peru - CIDSE
Climate Vigil FastForTheClimate klein

CIDSE op COP20 Klimaatconferentie in Lima, Peru

CIDSE werkt intensief voor Climate Justice, aangezien klimaatverandering niet alleen een ecologische maar ook een humanitaire en ontwikkelingsnoodsituatie is die de armste en meest kwetsbare mensen ter wereld treft. Hier kunt u ons werk volgen op de 20e Conference of Parties (COP20) in Lima.

Climate Vigil FastForTheClimate kleinUPDATE: De COP20 is nu beëindigd. Hoewel CIDSE, samen met de rest van het maatschappelijk middenveld, kerkleiders en katholieke ngo's, krachtige actie heeft geëist, hebben regeringen verliet de wereld op weg naar 4-graadverwarming.

Op de eerste dag van de COP20, december 1, sloot CIDSE zich aan bij de campagne #FastForTheClimate zoals we dat doen op de eerste van elke maand. Deze keer hebben we echter niet alleen vastgehouden aan maatregelen tegen klimaatverandering in het CIDSE-kantoor, zoals eerder. Deze maand herinnerden we ons ook de tyfoon Haiyan en sloten we ons aan bij de wake en het vasten in Lima aan het begin van de COP20.

CIDSE publiceerde ook een position paper voor de COP20 samen met Caritas Internationalis, waarin wordt opgeroepen tot een krachtig engagement van de regeringen om de armen centraal stellen in het beleid inzake klimaatverandering.

De activiteiten die CIDSE organiseerde of co-organiseerde op de COP20 omvatten de volgende evenementen:

foto 6

  • 5 december (avond): dialoog op hoog niveau met vertegenwoordigers van de katholieke kerk, georganiseerd door de Peruaanse bisschoppelijke conferentie, in samenwerking met CEAS Peru, CIDSE en Caritas Internationalis.
  • 8 december (14: 00-16: 00): evenement op de People's Summit against Climate Change, titel “Landbouw en klimaatverandering: een workshop discussie over alternatieven tegen valse oplossingen”, in samenwerking met CCFD-terre solidaire en Secours Catholique-Caritas Frankrijk.
  • 9 december (13:00 - 15:00 / 16:00 - 18:00): evenement op de People's Summit against Climate Change, titel in het Spaans “Energia para que y para quien ?: Por una nueva matriz energética popular y soberana desde los pueblos ”(ruwe vertaling in het Engels:“ Energie voor wie? Naar een nieuwe, soevereine en duurzame energiematrix voor de mensen ”). Dit evenement is in samenwerking met MOCICC Peru, waaraan de volgende organisaties zullen deelnemen: Greenpeace Brasil, MAB Brasil, Rios Vivos Colombia. CIDSE ondersteunt de deelname aan het evenement van LABOR Peru, en mevrouw Karyn Keenan, van Halifax Initiative.
  • 11 december (11.00-13.30): side-event binnen de officiële COP20, in samenwerking met CAFOD, ChristianAid, Pan Africa Climate Justice Alliance (PACJA) titel “Waarom mensgerichte klimaatacties in de SDG's essentieel zijn om gevaarlijke klimaatverandering te vermijden” . Bisschop Theotonius Gomes uit Bangladesh zal een van de sprekers zijn

foto 1

CIDSE was ook betrokken bij de volgende activiteiten:

Bisschoppen uit alle continenten ontmoetten elkaar op a Evenement op hoog niveau en schreef daar een Bisschoppenverklaring, Op weg naar Parijs. Een interreligieuze boodschap werd geleverd door Mgr. Theotonius Gomes van de CIDSE-delegatie, tijdens de gezamenlijke bijeenkomst op hoog niveau van de COP en de bijeenkomst van de partijen in het Kyoto-protocol.

U kunt onze tekst aan het begin van de COP20, Onze rapport van de Peoples 'Climate March, en bekijk foto's op ons Flickr-account, inclusief foto's van COP20, van de CIDSE Bisschoppendelegatie Bijeenkomst op hoog niveau over authentieke menselijke ontwikkeling en zorg voor creatie op de COP20, de CEAS Workshop over hoe te reageren op interventies van de mijnindustrie en van de Peoples 'March.

U kunt de gedeelde position paper van CIDSE en Caritas Internationalis bekijken, Maak van de armen een prioriteit voor klimaatverandering, en een gedeeld persbericht met Aprodev, De EU moet haar spel op de klimaattop in Lima opvoeren.

U kunt het vinden gezamenlijke CIDSE - Climate Action Network - Europese publicatie over subsidies voor fossiele brandstoffen hier.

Deel deze inhoud op sociale media