Missing Pieces - Stappen om vuile subsidies voor fossiele brandstoffen in Europa geleidelijk af te schaffen - CIDSE

Missing Pieces - Stappen om subsidies voor vervuilde fossiele brandstoffen in Europa geleidelijk af te schaffen

CIDSE en Climate Action Network - Europe hebben beleidsaanbevelingen opgesteld om een ​​einde te maken aan fossiele subsidies in Europa.

Vijf jaar geleden, op de G20-top in Pittsburgh, hebben alle grote economieën zich ertoe verbonden subsidies voor fossiele brandstoffen geleidelijk af te schaffen. Deze toezeggingen zijn gedaan als erkenning van de ernstige negatieve economische, sociale en milieueffecten die subsidies voor fossiele brandstoffen op landen hebben. Tot op heden zijn de stappen die nodig zijn om fossiele brandstoffen effectief en efficiënt af te bouwen niet genomen. Miljarden dollars en euro's worden nog steeds in de fossiele brandstofindustrie gestort, wat nationale en internationale inspanningen belemmert om een ​​van de grondoorzaken van klimaatverandering effectief aan te pakken.

NL - Missing Pieces - Stappen om de subsidies voor vervuilde fossiele brandstoffen in Europa geleidelijk af te schaffen

Deel deze inhoud op sociale media