Bijeenkomst op hoog niveau over authentieke menselijke ontwikkeling en zorg voor creatie tijdens de COP20 - CIDSE
Persbericht

Bijeenkomst op hoog niveau over authentieke menselijke ontwikkeling en zorg voor creatie bij de COP20

De Peruaanse bisschoppenconferentie, CEAS en Caritas Peru organiseerden, met de steun van CIDSE en Caritas Internationalis, een dialoog tussen de katholieke kerk en vertegenwoordigers van landen in de marge van de klimaatonderhandelingen van de COP20

Bisschoppen van Bangladesh, Zuid-Afrika, Frankrijk, Brazilië en Peru, geleid door de president van de Peruaanse Bisschoppelijk Conferentie en Aartsbisschop van Ayacucho, Monseigneur Salvador Piñeiro werd vergezeld door ambassadeurs en vertegenwoordigers van de regeringen van Frankrijk, Duitsland, VK, Italië, Chili en Bolivia.Vergadering op hoog + niveau

De ontmoeting op hoog niveau was geopend by Aartsbisschop Piñeiro, gevolgd door interventies van Dr Daniel Violetti, Plaatsvervanger Uitvoerend secretaris van de UNFCCC, en getuigenissen van Bishops oppompen van Afrika en India en Frankrijkonthullend de gevolgen van het klimaat verandering in hun woningen. A Dialoog met deelnemers gevolgd, en aan het einde Dr Handboek duim Vidal, Minister van Milieu en president van de COP 20, gemaakt een interventie die verzamelde de bijdragen en overbrugde de kloof tussen de COP 20 en 21, terwijl feliciteren het initiatief van de Peruaanse Bisschoppelijk Conferentie.

Bijeenkomst op hoog niveauMonseigneur Salvador Piñeiro in zijn opening toespraak benadrukte het belang of de kern van het evangelie, waarin wordt opgeroepen tot een betrokkenheid bij de wereldwijde oorzaak zorgen voor creatie.

Monseigneur Pedro Barreto, Aartsbisschop van Huancayo, president van DEJUSOL en moderator van de ontmoeting op hoog niveau, genaamd cverandering beperken in wezen een ethische en moreel probleem: we zijn de land- onze respect en zorg. 'De kerken zou moeten promoten eenvoudige en sobere levensstijl, het beste promoten praktijken voor aanpassing tegen klimaatverandering ", hij zei.

 Het evenement op hoog niveau werd gevolgd door een "Massa van dankzegging voor daden van zorgen voor creatie ”in de parochie van San Antonio de Padua de Jesús María.

 

 

bijeenkomst op hoog niveau over authentieke menselijke ontwikkeling en zorg voor creatie

 

 Terug naar onze hoofdpagina op COP20

Deel deze inhoud op sociale media