De activiteiten van CIDSE in de aanloop naar de derde VN-conferentie over financiering voor ontwikkeling - CIDSE

CIDSE's activiteiten in de aanloop naar de derde VN-conferentie over financiering van ontwikkeling

Foto door John Savage

CIDSE plant een reeks activiteiten in de aanloop naar de derde VN-conferentie over financiering van ontwikkeling (FFD3)

NB: Bezoek deze pagina regelmatig, omdat deze regelmatig wordt bijgewerkt.

NIEUW: CIDSE-aanbevelingen voor de derde VN-conferentie over financiering van ontwikkeling

De FFD3 zal plaatsvinden op 13-16 juli 2015 in Addis Abeba, Ethiopië. Het volgt op de eerste internationale conferentie over ontwikkelingsfinanciering (Monterrey, 2002) en de herzieningsconferentie van Doha (2008). Na deelgenomen te hebben aan het proces voorafgaand aan deze twee conferenties en hun follow-up, is CIDSE actief betrokken bij het FFD3-proces en verwelkomt de timing van de conferentie in juli, kort voordat het segment op hoog niveau van de Algemene Vergadering van de VN overeenstemming bereikt over de nieuwe Post-2015 raamwerk voor duurzame ontwikkeling in september en een nieuwe internationale klimaatovereenkomst wordt bereikt in december 2015.

De conferentie in Addis Abeba zal moeten zorgen voor multilaterale strategieën om ervoor te zorgen dat de financiële, handels- en monetaire systemen bijdragen aan de nieuwe internationale consensus over duurzame ontwikkeling, en om klimaatverandering aan te pakken. In de briefingnota: "Enkele overwegingen over de structuur van het derde FFD Conference Outcome Document“, Stelt CIDSE dat de structuur van het Monterrey Outcome Document moet worden gehandhaafd in het Addis Ababa result document.

 KALENDER

  • 27-29 Januari: eerste opstellingssessie van het FFD3 Outcome-document (New York)
  • 23 maart: Europese FfD regionale consultatie (Genève)
  • 9 april: hoorzittingen met maatschappelijke organisaties (New York)
  • 13-17 april: tweede tekensessie (New York)
  • 21-24 april: gezamenlijke gezamenlijke onderhandelingssessie na 2015 en financiering voor ontwikkeling
  • 15-19 juni: derde tekensessie (New York)
  • 11-12 juli: Civil Society Forum (Addis Abeba)
  • 13-16 juli: Officiële VN-conferentie Thrid International Finance for Development (FFD3) in Addis Abeba


CIDSE-ACTIVITEITEN

Beleidsdocumenten en artikelen

CIDSE organiseert ook een reeks van EVENTS in de aanloop naar de conferentie over financiering voor ontwikkeling:

CIDSE draagt ​​ook bij aan het faciliteren van de belangenbehartiging van internationale en Europese maatschappelijke organisaties over financiële kwesties voor 2015. Op Europees niveau is CIDSE voorzitter van de European Financing for Development Task Force gecoördineerd door Concord.

Op internationaal niveau maakt het deel uit van de coördinatiegroep voor het maatschappelijk middenveld voor de Addis Ababa Financiering voor ontwikkeling-conferentie en biedt het logistieke ondersteuning en facilitering. Voor meer informatie over de Civil Society Forum om plaats te vinden in de dagen vóór de officiële conferentie hier

Contactpersoon: Jean Saldanha, Senior beleidsadviseur: saldanha (at) cidse.org

 

Evenementflyer: gemeenschappelijke maar gedifferentieerde verantwoordelijkheden toepassen in een context van financiering van duurzame ontwikkeling

Deel deze inhoud op sociale media