Verklaring van katholieke leiders over conflictmineralen - Update van mei 2015 - CIDSE

Verklaring van katholieke leiders over conflictmineralen - Mei 2015-update

“We hebben supply chain due diligence nodig om medeplichtigheid aan financieringsconflicten te stoppen” - Verklaring van katholieke leiders ondersteund door CIDSE, oktober 2014, bijgewerkt in mei 2015 (beschikbaar in EN - DE - ES - FR)

Bedrijven verkopen producten met natuurlijke hulpbronnen die geweld en lijden voeden. De EU heeft een unieke kans om hieraan een einde te maken met de voorgestelde ontwerp-Europese verordening inzake conflictmineralen. Katholieke leiders van over de hele wereld roepen Europese parlementsleden en Europese regeringen op om deze uitdaging aan te gaan. De gezamenlijke verklaring, voor het eerst uitgebracht in oktober 2014, blijft steun krijgen van Europese en andere bisschoppen. 146 Kerkleiders uit 38-landen op 5-continenten hebben het ondertekend.

Download de verklaring in EN, DE, ES, FR uit onderstaande bijlage.

Zie ook "Medeplichtigheid bij financieringsconflicten stoppen“, Een opiniestuk van Mgr Fridolin Ambongo, bisschop van Bokungu-kela (DRC) en Mgr André-Joseph Léonard, aartsbisschop van Brussel-Mechelen (België) gepubliceerd in EurActiv (20 februari 2015)

Contact: Denise Auclair, Senior beleidsadviseur, auclair (at) cidse.org

In deze video- (gepubliceerd op 4 mei 2015) Mgr Fridolin Ambongo- voorzitter van de bisschoppelijke commissie voor natuurlijke hulpbronnen en bisschop van Bokungu-Ikela, vat zijn eisen voor een betere wetgeving inzake conflictmineralen samen.

FR_Kerkleidersverklaring_EU-regelgeving inzake conflictmineralen
DE_Kerkleidersverklaring_EU-regelgeving inzake conflictmineralen
ES_Kerkleidersverklaring_EU-regelgeving inzake conflictmineralen
NL_verklaring van de kerkleiders_EU-regelgeving inzake conflictmineralen

Deel deze inhoud op sociale media