Zaligverklaring van aartsbisschop Romero 23 mei - CIDSE

Zaligverklaring van aartsbisschop Romero 23 mei

Ontdek hieronder hoe leden dit evenement vieren

Salvadoraanse aartsbisschop Oscar Romero wordt op mei 23 zaliggemaakt in San Salvador. Aartsbisschop Romero, een vocale pleitbezorger voor de armen, werd neergeschoten en gedood op 24, 1980, tijdens de viering van de mis in een ziekenhuis in San Salvador tijdens de burgeroorlog.

Veel leden van CIDSE vinden inspiratie in het werk van Romero met de armen, en ter gelegenheid van zijn zaligverklaring zullen door hen verschillende activiteiten worden georganiseerd. Hieronder vindt u links naar de activiteiten en verklaringen van enkele van onze leden:

Je vindt gebeden, reflecties en een video met een interview met Claire Dixon, hoofd van Latijns-Amerika op CAFOD (Verenigd Koningkrijk) hier, of lees meer over aartsbisschop Romero op de website van CAFOD hier

Lees een artikel geplaatst door Centre of Concern (USA) hier.

Klik hier om meer te weten te komen over enkele van de activiteiten georganiseerd door Verenigd handen (Spanje) en hier om een ​​beetje te lezen waarom Aartsbisschop een inspirerende figuur voor hen is.

Klik hier om een ​​artikel te lezen door Misereor (Duitsland)

Trócaire, die een deel van het werk van de aartsbisschoppen in El Salvador financierde, heeft twee blogs gepubliceerd over de zaligverklaring van aartsbisschop Romero en over zijn opmerkelijke leven en dood door hem te noemen "een uitgesproken kampioen voor de armenhieren een held hier

KMB (een 'lid van CIDSE Oostenrijks lid KOO) reikt jaarlijks een “Romero-Preis” uit aan mensen voor hun bijdrage aan mensenrechten. KMB organiseert op 35 november van dit jaar een evenement om de zaligverklaring en de 20ste verjaardag van de uitreiking te vieren.

Het Canadese lid van CIDSE Ontwikkeling en vrede hebben twee blogs gepubliceerd na de evenementen voor de verfraaiing, u kunt de dekking van de evenementen lezen hier en kom meer te weten over de belangrijke plaats van aartsbisschop Romero in de harten van velen in hun blog over de vooravond van de zaligverklaring hier

CCFD-Terre Solidaire heeft geschreven over aartsbisschop Romero hier en hier (FR). 

In een artikel waarin hij zijn zaligverklaring verwelkomt Entraide et Fraternite presenteert een gearchiveerde video van de aartsbisschop en geeft ook details over zijn biografie. U kunt dit artikel vinden hier

 

Deel deze inhoud op sociale media