Conferentie Mensen en planeet eerst: de noodzaak om van koers te veranderen - CIDSE
Foto door Diego Cambiaso

Conference People and Planet First: de koers van imperatief tot verandering

Foto door Diego Cambiaso

CIDSE en de Pauselijke Raad voor Justitie en Vrede houden een tweedaagse conferentie in Rome, die plaatsvindt op 2-3 juli 2015

De conferentie zal kerkleiders, besluitvormers, wetenschappers en een breed scala van vertegenwoordigers van katholieke en maatschappelijke organisaties uit verschillende regio's van de wereld samenbrengen.

De aanleiding voor deze conferentie is de gevoelde behoefte om het momentum van de publicatie van Paus Franciscus 'Encycliek Laudato Si' te koppelen aan de belangrijkste politieke beslissingen die in de loop van het jaar zullen worden genomen.

Inderdaad, tijdens de tweede helft van 2015 zullen drie grote VN-conferenties plaatsvinden:
• De Addis Ababa-vergadering over ontwikkelingsfinanciering;
• De algemene vergadering van de VN om de nieuwe doelstellingen voor duurzame ontwikkeling in september goed te keuren;
• En de bijeenkomst in Parijs in december om een ​​Global Climate deal overeen te komen.

Alle drie de toppen houden verband met elkaar en gaan over het geven van economische ontwikkeling een nieuwe richting aan de mens en de planeet. Deze conferentie, gepland om de relatie tussen zorg voor de schepping, integrale menselijke ontwikkeling, wereldwijde rechtvaardigheid en zorg voor de armen te bekijken in het licht van de katholieke sociale leer en de aankomende Encycliek, is bedoeld om de vijftigste verjaardag van de oprichting van CIDSE.

De sessies van de conferentie zullen zich concentreren op:
• De integrale ecologie en de horizon voor hoop in het licht van de Encycliekbrief van de Heilige Vader Laudato Si 'over de zorg voor ons gemeenschappelijke huis

• Het belang van de encycliek Laudato Si 'voor de kerk en de wereld, in het licht van belangrijke politieke gebeurtenissen in 2015 en daarna

• Paden die onze gemeenschappelijke woning respecteren

Meer informatie over de conferentie is te vinden in het programma in bijlage. Controleer regelmatig de CIDSE-website, Facebook en Twitter (@cidse #planetimperative) voor directe updates van het evenement.

Het evenement wordt voorafgegaan door een persconferentie op 1 juli met: HE kardinaal Peter Turkson (president van de Pauselijke Raad voor Justitie en Vrede), mevrouw Naomi Klein (auteur. Laatste publicatie: "This Changes Everything"), prof. Ottmar Edenhofer (co-voorzitter van het Intergouvernementeel Panel) inzake klimaatverandering (IPCC) en Bernd Nilles (secretaris-generaal van het CIDSE).

 

Programme_CIDSE_PCJP_July_conference_as_of_26_June_for_website_2.pdf

Deel deze inhoud op sociale media