Video: "Klimaatrechtvaardigheid en door de gemeenschap ondersteunde landbouw" - CIDSE
CIDSE

Video: "Klimaatrechtvaardigheid en door de gemeenschap ondersteunde landbouw"

CIDSE

Een nieuwe video in onze maandelijkse serie 'Stories for Climate Justice'

In het licht van de komende onderhandelingen over klimaatverandering, de COP 21 in december 2015, hebben we elke maand mensen en maatschappelijke organisaties gevraagd wat klimaatrechtvaardigheid voor hen betekent, hoe klimaatverandering hun dagelijks leven heeft beïnvloed, wat hun verwachtingen zijn van de onderhandelingen van dit jaar en wat volgens hen de alternatieven zijn die het beste reageren op de uitdagingen die de ecologische crisis met zich meebrengt voor het levensonderhoud, voedselsystemen en gemeenschappen wereldwijd. Hun verhalen en ervaringen zijn verweven in de maandelijkse serie "Stories for Climate Justice".

In de video van deze maand hebben we het over Community Supported Agriculture, een alternatief dat duurzame en op solidariteit gebaseerde kleinschalige landbouw promoot om veerkrachtige gewassen en gemeenschappen te genereren die sociaal inclusief zijn, met zorg voor het milieu.

Judith Hitchman, advocacy officer bij Urgenci, stelt dat 'valse oplossingen' zoals klimaatslimme landbouw en genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) niet de juiste antwoorden zijn die we nodig hebben om voedselsoevereiniteit veilig te stellen en een hoognodige en diepgaande overgang te genereren naar een sociaal en ecologisch rechtvaardige samenleving.

U kunt meer lezen over het debat over klimaatslimme landbouw in onze volgende discussienota's: "'Klimaatvriendelijke landbouw': de nieuwe kleren van de keizer?"En "Klimaatslimme revolutie ... of een nieuw tijdperk van groen wassen?".

 

 

Deel deze inhoud op sociale media