Addis FFD3: CIDSE op de UN Third International Finance for Development Conference - CIDSE

Addis FFD3: CIDSE op de derde internationale conferentie voor ontwikkeling van de VN

Van 13-16 Juli komen regeringen, het maatschappelijk middenveld en andere actoren uit de hele wereld samen om te onderhandelen over de agenda voor de financiering van de nieuwe internationale consensus over duurzame ontwikkeling en het creëren van een eerlijker en duurzamer internationaal financieel systeem

Naast lidorganisaties, partners en bondgenoten neemt CIDSE deel aan de UN Third International Finance for Development Conference (FFD3). FFD3 biedt CIDSE de gelegenheid om samen te komen met regeringen en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties van over de hele wereld om te pleiten voor een eerlijker en duurzamer internationaal financieel systeem.

CIDSE nam een ​​coördinerende rol op zich voor de CSO Forum voorafgaand aan de conferentie. Een ruimte voor maatschappelijke organisaties (CSO's) om te verzamelen en te delen. EEN CSO-verklaring werd geproduceerd tijdens dit forum, een verkorte versie waarvan werd gepresenteerd in de eerste plenaire vergadering op maandag 13 juli; beide versies zijn bijgevoegd.

In Addis zal CIDSE zich richten op een reeks kwesties zoals de FFD3 vervolgproces, publiek-private financiering, de oprichting van een internationaal belastingorgaan en eerlijkere internationale belastingregels, en co-organisatie van een aantal gerelateerde nevenevenementen als onderdeel van de Addis Ababa CSO-coördinatiegroep en de Vrouwenwerkgroep over FfD:

Bezoek onze website, die regelmatig wordt bijgewerkt om op de hoogte te blijven van onze activiteiten en gedachten over de Addis-conferentie.

Zie voor meer informatie:

 

Updates:

Artikelen, blogs en verklaringen van de gebeurtenissen die plaatsvinden in Addis Abeba: 

 

Contact mensen:
Jean Saldanha, Senior beleidsadviseur: saldanha (at) cidse.org
Leila Arnold: arnold (at) cidse.org

 

 

Addis_Ababa_CSO_FfD_Forum_Declaration _-_ 12_July_2015.pdf
CSO_Statement_to_FfD_Plenary _-_ 13_July_2015_2.pdf
Side-Event_Flyer_Strengthening_Follow-up_and_Accountability_1.pdf
CIDSE_Addis_Closing_Press-Release_20150717_1.pdf

Deel deze inhoud op sociale media