Lifestyle-uitdagingen: campagneverandering voor de planeet - zorg voor de mensen - CIDSE
LIFESTYLE UITDAGING 1B LANDSCHAP

Lifestyle-uitdagingen: campagneverandering voor de planeet - zorg voor de mensen

De campagne Change for the Planet - Care for the People, geleid door CIDSE en zijn leden, roept op tot een radicale verandering in de levensstijl van mensen door simpelweg het algehele energieverbruik te verminderen en milieuvriendelijke voedselkeuzes te maken.

Dit kan worden gedaan door de consumptie te beperken tot duurzaam geproduceerd lokaal voedsel dat de impact op het milieu minimaliseert, producenten in staat stelt eerlijk te leven, de mensenrechten niet schendt en ook betaalbaar is.

Door middel van sociale media-activiteiten dagen we mensen uit om een ​​verschil te maken door hun dagelijkse keuzes, en op deze manier bij te dragen aan het bouwen aan een betere wereld.

Hier is een overzicht van de uitdagingen die tot nu toe door de campagne zijn gelanceerd. Meer informatie over de uitdagingen is te vinden op de sociale mediakanalen van de campagne:Facebook - Twitter: @ChangeandCare #change4planet

“VERMINDER HET ENERGIEGEBRUIK DAT U GEBRUIKT”
Laat geen apparaten in stand-by staan, installeer spaarlampen, kies apparaten met de hoogste rating (AAA) op het energielabel ... en vergeet niet je huis te isoleren, dubbele beglazing te plaatsen, enz.

LIFESTYLE UITDAGING 1B LANDSCHAP

“KOOP LOKAAL ETEN”
Lokaal geproduceerd voedsel dat in natuurlijke seizoenen wordt gekweekt, is frisser en vereist minder energie om te produceren.

LIFESTYLE-UITDAGING 2B LANDSCHAP 01

“MAAK PUBLIEK VERVOER UW PRIORITEIT”
Autorijden is een nachtmerrie geworden: stijgende brandstof- en grondstoffenprijzen, vervuiling, broeikasgasemissies en files. In plaats daarvan kunt u met het openbaar vervoer snel uw bestemming bereiken, waardoor u tijd en geld bespaart en de lucht- en geluidsoverlast vermindert.

LIFESTYLE-UITDAGING 3B LANDSCHAP 01

“EET MINDER VLEES EN MINDER DIERLIJKE VOEDSELPRODUCTEN”
Hoge vleesconsumptie kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Bovendien is vleesproductie verantwoordelijk voor meer uitstoot van broeikasgassen dan transport, met duizenden liters water en kilo's graan. We moeten dringend onze vleesconsumptie verminderen om de planeet te beschermen en tegen honger in de wereld te vechten.

LIFESTYLE-UITDAGING 4C LANDSCHAP 2 01

"DEEL: GEBRUIK MINDER INDIVIDUEEL EN MEER COLLECTIEF"
Verminder aankopen en energieverbruik door deel te nemen aan gemeenschapsinitiatieven om toegang tot producten en diensten te delen in plaats van individueel eigendom te hebben. U kunt bijvoorbeeld gereedschap of andere items die u niet vaak gebruikt uitlenen of lenen, autoritten met anderen delen, in een gedeelde ruimte werken of oude items weggeven. Delen in plaats van kopen van nieuwe artikelen vermindert het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en energie omdat minder productie nodig is. Het vermindert ook het aantal producten dat we weggooien. Het delen van uw goederen en diensten met anderen betekent ook geld besparen in zowel aanschaf- als onderhoudskosten. Je kunt onderweg zelfs nieuwe vrienden maken.

LIFESTYLE-UITDAGING 5B LANDSCHAP 01

 

“KOM OP JE FIETS”
Fietsen in plaats van rijden heeft verschillende voordelen voor u en voor de planeet. Het is een zeer effectieve workout die veel gezondheidsvoordelen oplevert en waarmee u ook geld kunt besparen. Fietsen is ook een geweldige manier om vervuiling en congestie te verminderen en onze straten leefbaarder te maken.

LIFESTYLE-UITDAGING 7B LANDSCHAP 01

 

“EEN PLASTIC GRATIS ZONE MAKEN”
Het verminderen van ons verbruik van plastic producten kan een grote bijdrage leveren aan het milieu door de energie te verminderen die nodig is voor productie en voor afvalbeheer en recyclingprocessen. Plastic in de vorm van plastic zakken is ook zeer schadelijk voor het leven van diersoorten omdat deze afgedankte zakken vaak hun weg naar het milieu vinden. Door eenvoudige wijzigingen aan te brengen, zoals het dragen van dozen voor voedsel, en het gebruik van herbruikbare flessen en tassen kunnen we direct bijdragen aan de zorg voor het maken.

LIFESTYLE-UITDAGING 6B LANDSCHAP 01

 

“BEREID JE EIGEN MAALTIJDEN VOOR”
Waarom zou u uw kookvaardigheid niet herwinnen en tegelijkertijd geld besparen? Thuis koken vermindert voedselverspilling en stelt u in staat goedkoper te eten. Het geeft je ook een mate van "kwaliteitscontrole" die je niet kunt hebben met bewerkte voedingsmiddelen: door je eigen voedsel te bereiden, krijg je betrouwbare kennis van wat er werkelijk in het voedsel dat je eet en waar je voedsel vandaan komt.

LIFESTYLE-UITDAGING 8B LANDSCHAP 01

"HANDEL NU"
Op weg naar een duurzamere manier van leven betekent ook dat beleidsmakers op alle niveaus worden opgeroepen voor beleidswijzigingen die duurzame levensstijlkeuzes kunnen ondersteunen. De tijd is rijp om deel te nemen aan een wereldwijde oproep tot actie om aan te tonen dat het maatschappelijk middenveld verenigd is in zijn diversiteit en klaar is om een ​​sterke en duurzame beweging voor wereldwijde rechtvaardigheid te lanceren. Systeem verandering! Geen klimaatverandering!

12014963 520872714738168 2871007355056206972 of

 

“VERSPIL UW VOEDSEL NIET”
De helft van het voedsel dat we produceren, wordt elk jaar weggegooid. Voedselverspilling is niet minder belangrijk: naast de ethische, sociale en economische implicaties heeft het ook een aanzienlijke ecologische voetafdruk. Door uw boodschappen te plannen, etensresten te eten en uw voedsel slim te bewaren, kunt u veel doen om voedselverspilling te voorkomen.

12015010 521091741382932 9190166905494626055 of

"FASE UIT GEBRUIK VAN FOSSIELE BRANDSTOF"
Aardgas, olie en kolen: deze fossiele brandstoffen worden wereldwijd dagelijks gebruikt om energie te leveren. Ze zijn echter niet-hernieuwbare energiebronnen en vormen een ernstige bedreiging voor het milieu. Om de opwarming van de aarde en de gevaarlijke sociale gevolgen ervan te beperken, moeten we het gebruik ervan beperken en de voorkeur geven aan hernieuwbare energiebronnen zoals wind- of zonne-energie.

12091201 527218077436965 4234983369475893954 of

Contact: Chiara Martinelli, uitvoerend adviseur en projectmedewerker duurzame ontwikkeling

Martinelli (at) cidse.org

 

 

Deel deze inhoud op sociale media