Media-advies: bijeenkomst op hoog niveau over klimaatverandering in New York - CIDSE
Persbericht
CIDSE

Media-advies: bijeenkomst op hoog niveau over klimaatverandering in New York

CIDSE

CIDSE en Caritas Internationalis hebben een dialoog op hoog niveau georganiseerd bij de Verenigde Naties om ervoor te zorgen dat de stem van het geloof krachtig en duidelijk overgaat in de aanloop naar de COP21-klimaattop in Parijs in november

Het evenement is een antwoord op de oproep van paus Franciscus in de encycliek Laudato Si 'aan iedereen op de planeet om een ​​dialoog aan te gaan over hoe de toekomst van ons gemeenschappelijke huis het beste kan worden vormgegeven.

De twee katholieke instanties zullen hun ervaring gebruiken om ervoor te zorgen dat de komende klimaatonderhandelingen zullen leiden tot een rechtvaardig en juridisch bindend klimaatakkoord dat ervoor zorgt dat de armen niet langer de prijs betalen voor wereldwijde klimaatschade.

Kardinaal Luis Antonio Tagle, voorzitter van Caritas Internationalis, zal de dialoog leiden. Andere sprekers zijn onder meer: ​​Nicolas Hulot, speciaal gezant van de Franse president voor de bescherming van de planeet; Pa Ousman Jarju, Minister van Milieu van Gambia; HE Taukelina Finikaso, minister van Buitenlandse Zaken van Tuvalu; Marie-Christine Marghem, Minister van Milieu, België; Simone Filippini, CIDSE-bestuurslid en CEO van Cordaid; Samuel Zan Akologo, uitvoerend secretaris van Caritas Ghana; Carolyn Woo, President en CEO van Catholic Relief Services; Álvaro Leonel Ramazzini Imeri, bisschop van Huehuetenango, Guatemala; Aartsbisschop Paul R. Gallagher, secretaris van de Heilige Stoel voor de betrekkingen met de staten; Bernd Nilles & Michel Roy Secretarissen-generaal van CIDSE Caritas Internationalis.

Het evenement zal plaatsvinden op 26th September om 6.30pm bij de Verenigde Naties.

Hoewel het evenement niet toegankelijk is voor de pers, kunt u contact opnemen met de onderstaande contacten voor meer informatie of om interviews met sprekers of deelnemers voor of na het evenement te regelen.

De dag voor het evenement zal paus Franciscus de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreken.

Mediacontacten:

Ryan Worms, Development and Peace (in New York): + 1 514 770 9363 Ryan.Worms@devp.org
Valentina Pavorotti, CIDSE: (in Brussel): + 32 (0) 491 39 54 75 pavarotti@cidse.org
Michelle Hough, Caritas Internationalis: (in Rome): + 39 334 234 4136 hough@caritas.va

 

Deel deze inhoud op sociale media