Parijs, voor de mensen en de planeet - CIDSE

Parijs, voor het volk en de planeet

Parijs, voor de mensen en de planeet: de encycliek Laudato Si '- wat het betekent voor de COP21-onderhandelingen en daarna, CIDSE Policy Paper, oktober 2015 (beschikbaar in EN, ES, FR, GE, IT)

Geïnspireerd door Paus Franciscus ' Encycliek Laudato Si 'over Care for Our Common Home, beschrijft dit artikel de visie van CIDSE voor de VN-conferentie over klimaat (COP21) (Parijs, 30 november-11 december 2015), en verder. Het roept regeringen op om politieke beslissingen te integreren in een morele dimensie, waarbij de armste gemeenschappen die het meest lijden onder de gevolgen van klimaatverandering centraal staan, en stelt belangrijke vragen voor aan de internationale gemeenschap over klimaatgerelateerde kwesties. De paper verwijst ook naar de CIDSE-campagne van drie jaar "Change for the Planet - Care for the People”Gelanceerd op 1 juli 2015 als een manier om de sleutelrol te benadrukken van mensgerichte initiatieven om te evolueren naar een rechtvaardige en duurzame wereld.

Kontakte:
Meera Ghani, Climate Policy and Advocacy Officer (ghani (at) cidse.org)
Giulia Bondi, Junior Climate Officer (bondi (at) cidse.org)

 

CIDSE_COP21_Paper_October_2015_EN_1.pdf
CIDSE_COP21_Paper_October_2015_ES_1.pdf
CIDSE_COP21_Paper_October_2015_FR_1.pdf
CIDSE_COP21_Paper_October_2015_IT.pdf
CIDSE_COP21_Paper_November_2015_GE.pdf

Deel deze inhoud op sociale media