Beveiligen van een sterke en effectieve EU-regelgeving voor due diligence in de toeleveringsketen - CIDSE

Zorgen voor een sterke en effectieve EU-regelgeving voor due diligence in de toeleveringsketen

Zorgen voor een krachtige en effectieve EU-regelgeving voor due diligence in de toeleveringsketen om medeplichtigheid aan financieringsconflicten te stoppen, CIDSE-briefing, november 2015 (beschikbaar in EN-FR)

 

In mei 2015 stemde het Europees Parlement om alle Europese fabrikanten en importeurs van componenten en eindproducten met vier mineralen, zoals mobiele telefoons of auto's, te verplichten om hun toeleveringsketens te controleren om er zeker van te zijn dat ze geen conflicten veroorzaken. Tijdens de huidige trialoogonderhandelingen tussen het Europees Parlement, de Raad van de Europese Unie en de Europese Commissie hebben Europese lidstaten en politieke leiders van de EU een historische kans om deze belangrijke prestatie te behalen en de tekst van het Europees Parlement verder te versterken. In deze briefing doet CIDSE 7-aanbevelingen aan Europese lidstaten en politieke leiders van de EU voor een krachtige en effectieve EU-regelgeving.

Contact: Stefan Reinhold, CIDSE (reinhold (at) cidse.org

EN-CIDSE-briefing EU-conflictmineralen Nov 2015
FR-CIDSE briefing EU-conflictmineralen Nov 2015

Deel deze inhoud op sociale media