Faith in Climate Justice: levering van klimaatpetitie op 28 november in Parijs - CIDSE

Faith in Climate Justice: levering van klimaatpetitie op 28 november in Parijs

Een groot aantal internationale organisaties en religieuze leiders hebben opgeroepen tot een sterke internationale mobilisatie tijdens de komende VN-klimaatconferentie COP21.

Honderden mensen gingen op pelgrimstocht naar Parijs om de druk op besluitvormers te vergroten om een ​​rechtvaardig, ambitieus en juridisch bindend klimaatakkoord te bereiken. Vier bedevaarten zijn samengekomen in Parijs: vanuit het noorden en oosten inclusief het Duitse,
Scandinavische, Nederlandse, Oostenrijkse, Luxemburgse, Belgische, Hongaarse en Franse bevolking; uit het noorden, inclusief mensen uit Groot-Brittannië en Ierland; uit het zuiden inclusief mensen uit de Filippijnen via Italië en Zwitserland; en uiteindelijk een klimaat
fietskaravaan die 7000km in Afrika aflegde. Op zaterdag 28 november 2015 verenigen vertegenwoordigers van op geloof gebaseerde organisaties, waaronder CIDSE, van over de hele wereld zich in Parijs om petities af te leveren ondertekend door honderdduizenden mensen die oproepen tot een eerlijke en ambitieuze klimaatovereenkomst op de komende klimaattop van de Verenigde Naties.

Download het programma van het evenement uit onderstaande bijlage.

 

Delivery_of_climate_petititon_event.pdf

Deel deze inhoud op sociale media