Wereldwijde kledingindustrie: welke rol voor de EU? - CIDSE

Wereldwijde kledingindustrie: welke rol voor de EU?

Internationale verantwoordelijkheid in de wereldwijde kledingindustrie: welke rol voor de EU? Verslag van conferentie (4 november 2015)

Lange tijd was de textiel- en kledingindustrie een van de meest opvallende voorbeelden van sociale en milieuproblemen in mondiale toeleveringsketens, die keer op keer tot catastrofale ongevallen hebben geleid. Ngo's vestigen al jaren de aandacht op deze stand van zaken, maar hun stem is vaak ongehoord gebleven. De Rana Plaza-tragedie in 2013 had het effect van een wake-up call, zodat de inspanningen om verantwoord supply chain management te introduceren een nieuwe impuls kregen.

Tegen deze achtergrond werd een panel op hoog niveau uitgenodigd om het respectieve EU-initiatief in Brussel te bespreken en te analyseren op 4 november 2015 op uitnodiging van sef: (Stichting Ontwikkeling en Vrede) met de Duits federaal ministerie voor economische samenwerking en ontwikkeling (BMZ), de Permanente vertegenwoordiging van de Bondsrepubliek Duitsland bij de EU Vertegenwoordiging van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen bij de Europese Unie en CIDSE.

Contact: Denise Auclair, CIDSE (auclair (at) cidse.org)

Deel deze inhoud op sociale media