Paus Franciscus: in Parijs moet alles in het werk worden gesteld om de klimaatverandering te stoppen - CIDSE

Paus Franciscus: in Parijs moet alles in het werk worden gesteld om de klimaatverandering te stoppen

Paus Franciscus zei vandaag in de middag na de Angelus op het Sint-Pietersplein dat hij de klimaatbesprekingen in Parijs op de voet volgde.

Hij herinnerde zich de kernvraag die hij in zijn encycliek Laudato si 'stelde:' Wat voor soort wereld willen we overlaten aan degenen die na ons komen, aan kinderen die nu opgroeien? '

Volgens de paus is dit gemeenschappelijke huis voor ons allemaal en voor de toekomstige generaties. In Parijs moet alles in het werk worden gesteld om de effecten van klimaatverandering te verminderen en tegelijkertijd moeten we armoede bestrijden om de menselijke waardigheid te laten floreren. De twee inspanningen gaan samen: het stoppen van de klimaatverandering en het aanpakken van armoede zijn de twee cruciale en fundamenteel met elkaar verweven kwesties.

We worden aangemoedigd door het adres van de paus, waarvan we hopen dat deze door onderhandelaars in Parijs zal worden gehoord. De encycliek van de paus had al een enorm effect op de manier waarop mensen klimaatverandering waarnemen, en het is cruciaal dan ooit om zijn kernboodschappen in gedachten te houden bij COP 21.

Acht dagen geleden (persconferentie aan boord, 30.11.2015) uitte de Heilige Vader vertrouwen in de onderhandelaars van de Parijse leiders, dat zij het nodige bewustzijn en de goede wil hebben om te bereiken wat nodig is. "Ik hoop dat het zal gebeuren," concludeerde hij. "Ik bid hiervoor."

In Parijs wordt aanstaande dinsdag in Le Bourget een persconferentie gehouden met berichten over klimaatverandering en de positie van de katholieke kerk met kardinaal Peter Turkson, president van de Pauselijke Raad voor Justitie en Vrede, die de eerste versie van Laudato si leverde '.

 

Deel deze inhoud op sociale media