Duurzame levensstijlen en alternatieven, wij hebben de oplossingen! - CIDSE
© CIDSE

Duurzame levensstijl en alternatieven, wij hebben de oplossingen!

© CIDSE
Workshop duurzame levensstijlen, Parijs - december 2015

Na de workshop van december over duurzame consumptie- en productieoplossingen volgens het huidige model, lanceren we deze maand een kaart met alternatieven van over de hele wereld om eraan te herinneren dat een andere wereld mogelijk is, als we het ons voorstellen en samenwerken.

 

 

 

 

In december 2015 kwam de hele wereld bijeen in Parijs voor uitwisseling, debat en lobby op de VN-klimaatconferentie (COP21). Door zo'n fantastische kans te grijpen om na te denken over onze levensstijl en onze consumptiegewoonten, kwam een ​​groep internationale supporters van CIDSE-lidorganisaties bijeen voor een vierdaags programma van 9 - 13 december 2015. in het kader van de internationale campagne “Change for the Planet - Care for the People“. Op donderdag 10 december vindt de workshop plaats Op weg naar een duurzame levensstijl bracht die wereldburgers samen. Het doel? Om te horen over krachtige en empowerment van concrete duurzame oplossingen voor ons huidige productie- en consumptiemodel. Een tiental mensen uit Europa, Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Noord-Amerika deelden informeel hun persoonlijke ervaring op naar een rechtvaardige en duurzame wereld. Organisaties tegen voedselverspilling in Spanje, een koolstofarme gemeenschap in Zwitserland, opleidingen op het gebied van onderwijs en levensvaardigheden op de Filippijnen, gezinsboerderijen op het platteland over de hele wereld behoren tot de alternatieven die tijdens deze workshop worden gepresenteerd: in een paar woorden, heel eenvoudig en duurzame manieren om onze hulpbronnen te overwegen, onze landbouw te beheren en onszelf te voeden.

Met dezelfde doelstellingen als de succesvolle en hoopvolle Franse film Demain, willen we die alternatieven laten zien en aan iedereen bewijzen dat een andere wereld mogelijk is en dat we er allemaal gemakkelijk aan kunnen bijdragen.

Om voort te bouwen op dit succesvolle evenement, om deze initiatieven niet uit het oog te verliezen en zichtbaar te maken, hebben we daarom besloten om deze alternatieven te verzamelen en in kaart te brengen. Elke week zal een artikel met een van deze oplossingen op deze pagina worden gepubliceerd.

Dit is voor jou, jij: wereldburgers, om je hoop en vreugde te geven om een ​​betere en duurzame wereld op te bouwen.

Dit initiatief werd gelanceerd en uitgevoerd door Inès Bentolila, onze voormalige campagneambtenaar bij CIDSE.

 

Rondleiding door oplossingen en alternatieven:

1. Stefan Salzmann, Koolstofarme gemeenschap (Zurich, Zwitserland)

2. Paul Kelly, Eenvoudig, duurzaam en in solidariteit leven om voor de planeet te zorgen (Verenigd Koningkrijk)

3. Natalia Lázaro, Geschiedenis van voedselverspilling maken! (Barcelona, ​​Spanje)

4. Pedro Walpole, 'Flights for Forests': zorgen voor de bossen in de Filippijnen (Filippijnen)

5. Wolfgang Scharl, Family Farming: een alternatief voor het huidige voedselsysteem (Duitsland)

6. Margarida Alvim, aTerra Project: Verbinden van lokale voedselsystemen en gemeenschappen (Portugal)

7. Anthony de Proft, Hoe kunt u uw afval verminderen? Voorkomen, verminderen, hergebruiken, recyclen! (België)

8. Humberto Ortiz Roca, El Buen Vivir: Alternativas desde América Latina y el Caribe (Peru)

 

Check out de kaart met alternatieven hieronder

Deel deze inhoud op sociale media