Laatste stappen om een ​​einde te maken aan medeplichtigheid aan financieringsconflicten: - CIDSE

Laatste stappen om een ​​einde te maken aan de medeplichtigheid aan financieringsconflicten:

Laatste stappen om een ​​einde te maken aan de medeplichtigheid aan financieringsconflicten: EU-leiders moeten overeenstemming bereiken over verplichte, alomvattende zorgvuldigheid in de toeleveringsketen
CIDSE-briefing, februari 2016 (beschikbaar in het Engels, Frans en Italiaans)

Tijdens de trialoogonderhandelingen hebben de Europese lidstaten, de Europese Commissie en de leden van het Europees Parlement de morele verplichting om krachtig te staan ​​voor een effectieve regelgeving die echt zal helpen een einde te maken aan gewelddadige conflicten met betrekking tot natuurlijke hulpbronnen, terwijl de burgers garanties worden geboden dat zij niet medeplichtig door hun aankopen.

Contact: Stefan Reinhold, Advocacy Coördinator conflictmineralen, CIDSE (Reinhold (at) cidse.org).

EN-CIDSE-briefing EU-conflictmineralen Feb 2016
FR-CIDSE briefing EU-conflictmineralen Feb 2016
IT-CIDSE-briefing EU-conflictmineralen, februari 2016

Deel deze inhoud op sociale media