Climate Justice Beyond Paris: Stories for Climate Justice - Final Episode - CIDSE

Climate Justice Beyond Paris: Stories for Climate Justice - Final Episode

© DKA

Op april 22 - Earth Day - komen vertegenwoordigers van meer dan 175-regeringen samen in New York voor de officiële ondertekening van de VN-Overeenkomst van Parijs, overeengekomen in december 2015. Bij deze gelegenheid lanceren we de laatste aflevering van onze serie Stories for Climate Justice, met inspirerende stemmen van mensen in de frontlinie van klimaatverandering.

 

Op april 22 - Earth Day - komen vertegenwoordigers van meer dan 150-regeringen samen in New York voor de officiële ondertekening van de VN-Overeenkomst van Parijs, overeengekomen in december 2015. Hoewel dit duidt op een ongekende politieke wil van regeringen om verder te gaan in de strijd tegen klimaatverandering, zal de handtekening alleen niet de planeet op afstand houden van de rampzalige gevolgen van warmere temperaturen. Veel landen over de hele wereld ondervinden dagelijks de gevolgen ervan en recente rapporten hebben sinds begin dit jaar een verbluffende temperatuurstijging laten zien. Om het tij te keren, is het belangrijk om de regeringen te herinneren aan de urgentie om hun verplichtingen na te komen en resoluut naar concrete acties te gaan.

In Parijs vroegen we vertegenwoordigers van gemeenschappen aan de frontlinies wat klimaatrechtvaardigheid voor hen betekende. In deze video, terwijl we nadenken over het momentum dat de groeiende klimaatbeweging heeft gekregen, luisteren we naar deze inspirerende stemmen die ons eraan herinneren - en onze leiders - dat collectieve actie een must is en dat het respect voor mensenrechten en natuur onvervreemdbare principes zijn. Het is nu tijd om samen te werken aan een rechtvaardige overgang, de ecologische conversie waarnaar Paus Franciscus in zijn encycliek verwijst, naar een systeem waarbij de mensen en de planeet op de eerste plaats komen.

 

CIDSE

Deel deze inhoud op sociale media