Wereldwijde viering voor het eerste jaar van de encycliek Laudato Si '- CIDSE

Wereldwijde viering voor het eerste jaarjubileum van de Encycliek Laudato Si '

Van academici tot beleidsmakers, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld tot vrijwilligers, meerdere stemmen reflecteren op het eerste jaar van Paus Franciscus 'Encycliek Laudato Si', door middel van een reeks video-interviews gelanceerd ter gelegenheid van de Laudato Si 'Week.

 

 

Het is moeilijk om de langdurige effecten van paus Franciscus 'Encycliek Laudato Si' te vermijden, een jaar nadat het voor het eerst op 18 werd gelanceerd, 2015. Zijn heldere en integrale begrip van de huidige uitdagingen van de mensheid en zijn dringende oproep aan de hele mensheid om deel te nemen aan een echte transformatie die zowel de natuurlijke grenzen van "onze gemeenschappelijke thuis" respecteert, als van onze medemensen, vooral de meest kwetsbare, blijft resoneren over grenzen en op verschillende niveaus.

Ter gelegenheid van het eerste jaarjubileum vroegen we academici, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, politieke leiders en vrijwilligers hoe zij het eerste jaar van de Encycliek vanuit hun eigen ervaring beschouwen; hoe de Encycliek de belangrijkste politieke processen die in 2015 plaatsvonden beïnvloedde en hoe het een algemeen verhaal en beweging voor verandering op individueel en collectief niveau heeft geïnspireerd en / of versterkt, zowel binnen de katholieke gemeenschap als daarbuiten.

Deze korte interviews zullen worden gelanceerd op sociale media in de context van Laudato Si 'Week, de wereldwijde viering die plaatsvindt van de 12 tot 19 juni, en wordt geleid door de Global Catholic Climate Movement (GCCM). De CIDSE-familie zal mobiliseren via verschillende lokale activiteiten, en ook online, via haar gezamenlijke actiecampagne Change for the Planet - Care for the People. Deze sociale mediacampagne wil de morele urgentie benadrukken om de ecologische en sociale crises van vandaag aan te pakken door een radicale verandering in de levensstijl van mensen, en tegelijkertijd duurzame, door mensen geleide alternatieven te bevorderen.

Neem deel aan het online gesprek door de campagne op Facebook en Twitter te volgen via de hashtags #Change4Planet en #LiveLaudatoSi. Vertel ons uw verhaal, deel met ons uw gedachten en reflecties over hoe u deelneemt aan de "ecologische conversie" die de Encycliek ons ​​roept!

U bent ook van harte welkom om deel te nemen aan de verschillende activiteiten georganiseerd door onze lidorganisaties:

Here u kunt alle middelen vinden Verenigd handen  heeft opgesteld rond de encycliek. Volg zijn activiteiten via zijn onlangs gelanceerde online campagne Enlázate por la JusticiaDoor Facebook, Twitter  en Instagram

Leren met Cafod's Laudato Si ' resources.  

Zie hier de activiteiten van Focsiv die hiervoor gepland staan week van actie. Zien hier een lijst met bronnen voor een integrale ecologie en multimedia materialen rond de belangrijkste onderwerpen van de encycliek. 

Lees Fastenopfer's dit artikel ter gelegenheid van de eerste verjaardag van Laudato Si '. 

Deel deze inhoud op sociale media