Klaar voor Wereldjongerendagen 2016 in Polen! - CIDSE

Klaar voor Wereldjongerendag 2016 in Polen!

CIDSE's gezamenlijke actiecampagne 'Change for the Planet - Care for the People'zal aanwezig zijn op Wereldjongerendag 2016 in Krakau, Polen (25 - 31 juli). De campagne zal aanwezig zijn in de activiteiten van het Laudato Si 'Eco-Youth Festival gehouden door de Wereldwijde katholieke klimaatbeweging (GCCM).

Katholieke jongeren van over de hele wereld - inclusief, onder andere, een delegatie van ongeveer 100-jongeren van ons lid Erko / Slowakije - komt op dit unieke evenement bijeen om het Jaar van Barmhartigheid te ontmoeten, te delen en erover na te denken. In deze context is de Eco-jeugdfestival van Laudato Si's activiteiten zijn erop gericht de boodschappen die diep binnen de Encycliek Laudato Si' liggen met pelgrims te delen, die de menselijke familie uitnodigt om de morele verantwoordelijkheid op zich te nemen om te zorgen voor creatie op individueel en op gemeenschaps- en nationaal-internationaal niveau.

Het Eco-jeugdfestival biedt een levendig programma, met interactieve en participatieve workshops en exposities, een heilige groene ruimte die open staat voor gebed en diepe reflectie op Laudato Si 'en een levendig concert. De workshops en exposities nodigen pelgrims uit om na te denken en ook concrete acties te ondernemen, door praktische begeleiding en toolkits te bieden voor jeugdleiders over hoe ze hun families, parochies en gemeenschappen kunnen brengen om Laudato Si 'in hun dagelijks leven te leven voor een rechtvaardiger en duurzamere wereld.

Change for the Planet - Care for the People identificeerde de Wereldjongerendag als een belangrijk moment om continuïteit te geven aan de gezamenlijke inspanningen van 2015 van de CIDSE-lidorganisaties om bij te dragen aan het reflecteren en werken aan en het verspreiden van de boodschappen van Laudato Si, terwijl wordt opgeroepen tot individuele keuzes voor een duurzamere consumptie voor de mensen en de planeet . De campagne ondersteunt verschillende activiteiten van katholieke organisaties die aanwezig zijn in Krakau en in het bijzonder tijdens de workshops in de Sint-Hedwigskerk van de koningin en Eco-Youth Village-tentoonstellingen in Park Krowoderksi in Krakau tijdens het Eco-Youth Festival van GCCM.

Bekijk het volledige Laudato Si 'Eco-Youth Festival-programma hier.

Volg de ervaringen van de campagne bij WYD op sociale media:

Facebook / changeforplanet
Twitter @ChangeandCare

 

Voor contacten in Krakau: Angela Maria Ocampo - ocampo (at) cidse.org
Voor media en communicatie: Angela Maria Ocampo - ocampo (at) cidse.org / Valentina Pavarotti - pavarotti (at) cidse.org

Deel deze inhoud op sociale media