Wereld Sociaal Forum 2016 - CIDSE

Wereld Sociaal Forum 2016

Klaar voor het 2016 Wereld Sociaal Forum in Montreal: een andere wereld is nodig - samen is het mogelijk!

Samen met enkele van onze aangesloten organisaties, partners en bondgenoten zullen we deelnemen aan het World Social Forum in Montreal (9-14 augustus), een jaarlijkse bijeenkomst die sinds de eerste bijeenkomst in Porto Alegre, Brazilië, in 2001 heeft gewerkt aan een alternatieve toekomst ontwikkelen door middel van uitwisselingen met veel mensen, basisorganisaties en maatschappelijke organisaties.

Dit is een bijzonder jaar voor CIDSE, aangezien de bijeenkomst wordt georganiseerd in Canada, waar ons lid Development & Peace is gevestigd; met hen en andere partners en bondgenoten zullen we verschillende activiteiten organiseren. Sommige van de evenementen zullen plaatsvinden in het World Forum on Theology and Liberation (http://justicepaix.org/fmtl-montreal-2016-english/), het zijforum van het WSF dat sociaal-politieke en spirituele bewegingen samenbrengt die durven om een ​​andere mogelijke wereld uit te vinden.

CIDSE zal zich door zijn activiteiten concentreren op een reeks kwesties waaronder: de Encycliek Laudato Si ', de impact van het extractiemodel en alternatieven daarvoor, het bedrijfsleven en de mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid en duurzame voeding en landbouw. Het World Social Forum zal ook een kans zijn om deel te nemen aan de "Jeugdruimte" via onze levensstijlcampagne "Verandering voor de planeet - Zorg voor de mensen" in samenwerking met ons Franse lid CCFD-Terre Solidaire, die deel zal nemen aan de Wereld Sociaal forum met een grote jeugddelegatie, inclusief zuidelijke partners.

We kijken er naar uit om vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties van over de hele wereld te ontmoeten, nieuwe ideeën uit te wisselen en te genereren voor een eerlijkere en democratischere toekomst!

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten en gedachten over het World Social Forum van dit jaar, bezoek onze website en sociale media, die vanuit Montreal zullen worden bijgewerkt door CIDSE, leden en partners, via artikelen, blogposts en interviews.

Hier zie je een lijst met onze evenementen tijdens het World Social Forum. Kom ons bezoeken en voed onze debatten als u ook in Montreal bent!

 

List_of_WSF_events_of__CIDSE__Partners_as_of_16_March_2015.pdf
Flyer_CIDSE_WSF_side_event_27_March_2015.pdf

Deel deze inhoud op sociale media