Webinar "Live from COP22" - CIDSE

Webinar "Live from COP22"

CIDSE en de wereldwijde katholieke klimaatbeweging organiseerden op 14 november samen een webinar rechtstreeks vanuit Marrakesh, waar experts en andere actoren samenkwamen om de VN-klimaatonderhandelingen te bespreken - COP22.

 

Het webinar bracht de deelnemers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen tijdens de onderhandelingen en belichtte alle verschillende huidige en toekomstige initiatieven op het gebied van klimaatactie over de hele wereld die door burgers worden uitgevoerd. Op deze manier was het bedoeld om de komende maanden krachtiger actie voor klimaatrechtvaardigheid te stimuleren, en tegelijkertijd aansluiting te vinden bij de wereldwijde mobilisatie die zelfs na Parijs (december 2015) blijft oproepen tot klimaatrechtvaardigheid en grotere ambities om klimaatverandering aan te pakken.

Na de inwerkingtreding van de Overeenkomst van Parijs, concentreerden COP22 VN-klimaatonderhandelingen in Marrakesh (nov 7-18) zich op het vergroten van nationale en internationale inspanningen op het gebied van mitigatie, aanpassing en implementatie, terwijl de verbintenissen werden geconsolideerd om de temperatuur onder de vastgestelde 1.5-graaddrempel te houden. Kijk voor meer informatie op CIDSE en GCCM activiteiten in Marrakesh.

Tot slot, zoals paus Franciscus onlangs zei: "het is aan de burgers om erop te staan ​​dat [regeringen hun verplichtingen nakomen], en zelfs om te pleiten voor nog ambitieuzere doelen", terwijl we ons eraan herinneren dat "2015 het warmste jaar ooit was, en 2016 zal waarschijnlijk nog warmer zijn ”(Boodschap voor de Werelddag van Gebed voor de Schepping, sept. 2016).

U kunt onze sociale media-activiteiten rond COP22 ook volgen op facebook en X in het kader van de campagne Verandering voor de planeet - Zorg voor de mensen.

 

WEBINAR-PROGRAMMA

DE URGENCY VAN DE KLIMAATCRISIS: de implicaties van het rapport 'The Sky's Limit'
Door David Turnbull - Campaigns Director, Oil Change International

DE PARIJSOVEREENKOMST: het belang van de inwerkingtreding en de belangrijkste discussies in Marrakesh
Door Giulia Bondi - Beleids- en belangenbehartiger-klimaatrechtvaardigheid, CIDSE

HET GELOOF OPROEP TOT ACTIE: de kernboodschappen van de COP22 Interfaith Statement
Door Rev. Fletcher Harper - uitvoerend directeur, GreenFaith

WAT IS DE VOLGENDE VOOR KATHOLIEKEN: Aankomende initiatieven van de wereldwijde katholieke klimaatbeweging
Door Tomás Insua - uitvoerend directeur, wereldwijde katholieke klimaatbeweging
REGISTRATIE

 

BEKIJK DE WEBINAR HIER.

Webinar 14 november 2016

https://youtu.be/YaUjjQVr1JQ

Deel deze inhoud op sociale media