De verkiezing van Donald Trump roept zorgen op over klimaatverbintenissen - CIDSE op COP 22 - CIDSE

De verkiezing van Donald Trump roept zorgen op over klimaatverbintenissen - CIDSE op COP 22

In de nasleep van de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten van Amerika, direct na de ratificatie van de Overeenkomst van Parijs, duiken er zorgen op over de toekomst van het klimaatbeleid.

Met name de ontkenning van de heer Trump over klimaatverandering en zijn expliciete steun voor de industrie van fossiele brandstoffen is alarmerend, op een moment dat de verschuiving naar hernieuwbare, niet-vervuilende energiebronnen urgenter is dan ooit.

Geloven in de kracht van het volk, worden we gerustgesteld door de grote steun van het Amerikaanse volk voor klimaatactie en hernieuwbare energie, en we hopen daarom dat de heer Trump naar hun eisen zal luisteren. De sterke Amerikaanse klimaatbeweging heeft al veel bereikt en we willen onze solidariteit betuigen voor hun toekomstige strijd.

Geen enkel land is immuun voor klimaatverandering en alles moet deel uitmaken van de oplossing. Het is in het nationale belang van elk land om de Overeenkomst van Parijs uit te voeren!

In Marokko zullen we ons op COP22 inzetten om de overeenkomst van Parijs krachtiger en ambitieuzer te maken, in solidariteit met de meest getroffen mensen in een inclusieve dialoog. “Laten we alle vormen van geweld afwijzen, laten we leren om te vergeven en te verzoenen. Laten we inclusiviteit modelleren en iedereen welkom heten. "(Uittreksel uit Centre of Concern's *"Gebed na de verkiezingen")

Meer informatie over CIDSE op COP22 is beschikbaar Kwaliteitsbeleid.

(* Centre of Concern is lid van CIDSE in de VS).

Deel deze inhoud op sociale media