Het pad instellen naar 1.5 ° C - CIDSE

Het pad instellen naar 1.5 ° C

Het maatschappelijk middenveld doet een beroep op het 1.5 ° C-doel en de urgentie van actie

Het rapport is beschikbaar in de bijlage hieronder.

We kunnen niet wachten tot 2020 te nemen versnelde wereldwijde actie. Dit korte rapport richt zich op de dringende noodzaak om ambitie voor mitigatie vergroten. Het verloopt via een fair-equity-analyse van 2020-toezeggingen en -ondersteuning, tegen een 2020-emissiebenchmark die consistent is met een echte 1.5 ° C-mobilisatie. Het trekt eenvoudige maar uitdagende conclusies over de veranderingen die nodig zijn, vóór 2020, als we eerlijk van plan zijn een rechtvaardige en succesvolle overgang naar een koolstofvrije wereld te maken. De lage pre-2020 ambitie zal de post-2020 uitdaging op vreselijke manieren verdiepen, ten koste van de armen, de kwetsbare, toekomstige generaties, andere soorten, en binnenkort ook de bevoorrechten. Het zal koolstofarme infrastructuur vergrendelen, onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verlengen en het risico vergroten dat, naarmate het klimaat groter wordt, toekomstige besluitvormers hun toevlucht nemen tot schadelijke en onrechtvaardige 'negatieve uitstoot'-technologieën in wanhopige pogingen om tenminste hun uitersten te verzachten .

Cruciaal is dat een lage pre-2020 ambitie de kans vergroot dat de doelstellingen van Parijs gewoon nooit zullen worden gehaald. Om de koolstofarme overgang te verdiepen, moeten rijke landen hun versnelling sterk versnellen binnenlandse verschuivingen naar koolstofarme economieën, terwijl tegelijkertijd de samenwerking met ontwikkelingslanden wordt geïntensiveerd om een ​​rechtvaardige toekomst te definiëren en te bevorderen. Dit betekent het beschikbaar stellen van aanzienlijke technologische en financiële middelen voor ontwikkelingslanden, om hen te helpen een sprong te maken op snelle en uiterst uitdagende, koolstofarme ontwikkelingstrajecten.

Deze overgang moet onmiddellijk beginnen en de voordelen ervan moeten naar iedereen gaan.

Instellen-de-weg-Toward-1.5C.pdf

Deel deze inhoud op sociale media